Näin saat parhaat hyödyt irti videoista 2023

Videot ja valokuvat ovat yksi tehokkaimmista keinoista herättää kiinnostusta, lisätä ymmärrystä ja luoda luottamusta – näitä asiakas tarvitsee tehdäkseen ostopäätöksen. Nämä kaikki kolme korostuvat aikoina jolloin päätöksenteko ei välttämättä ole kaikkein helpointa.

Maailman paraskaan video ei kuitenkaan tuota haluttua lopputulosta jos sitä ei saada oikeiden ihmisten katseltaviksi. Nykypäivänä on loputon määrä keinoja saada sisältö ihmisten eteen – tässä blogissa läpi niistä yleisimmät.

Kun videot otetaan osaksi prosesseja ja niitä käytetään aktiivisesti – niistä saadaan parhaiten niiden tarjoama tehokkuus ja vaikutus irti.

Videoiden käyttö nettisivuilla

Sivustokävijä on hyvin suurella todennäköisyydellä jollain tapaa kiinnostunut tuotteestasi tai palvelustasi – miksi muuten hän olisi sivuillasi.

Videoiden avulla saat viestittyä sivustokävijöille tehokkaammin haluamasi asiat, saat sivustokävijät viipymään sivustollasi pidempään ja kaikkein tärkeimpänä – saat asiakkaasi ostamaan tai ottamaan teihin yhteyttä suuremmalla todennäköisyydellä.

Muutama idea, videoiden hyödyntämiseen nettisivuilla

 • Etusivulle sijoitettava headervideo (herovideo, bannerivideo…) kiinnittää huomion, antaa heti kättelyssä kuvan teidän yrityksestä (brändistä) sekä herättää sivustokävijän mielenkiinnon tutkia sivustoa enemmän.
 • Tuote- /palveluvideo on todella tehokas tapa lisätä asiakkaan ymmärrystä tuotteen tai palvelun toiminnallisuuksista ja sen tuomista hyödyistä.
 • Yritysvideolla näytät vaikuttavasti minkälainen yritys olette ja annat selkeän kuvan minkälaista kanssanne on toimia.
 • Ohjevideolla selität monimutkaisiakin asioita lyhyellä videolla ja säästät asiakaspalveluun tarvittavaa aikaa.
 • Asiakastarinavideolla luot luottamusta ja samalla viestit tehokkaasti yrityksesi kyvystä luoda arvoa ja tavoista toimia.
Näin asiakkaamme Turun Tukikohta hyödyntää heille tuotettua asiaksatarinavideota nettisivuillaan.

Videoiden käyttö sähköpostissa

Sähköposti on lähes kaikille meille päivittäinen työkalu, joka soveltuu erinomaisesti myös videoiden hyödyntämiseen ja sitä kautta vahvemman suhteen luomiseen. 

Pitkien sähköpostien vastaanottaminen ei kuitenkaan ole välttämättä asia jota toivomme. Videolla saadaan laajat ja monimutkaiset asiat viestittyä tehokkaasti ja mukavan pituisessa paketissa – tavalla joka on vastaanottajalle mieluinen.

Tapoja on monia, tässä muutama idea

 • Yritysvideolla näytät kiinnostavalla tavalla minkälainen yritys olette ja viestit minkälaista teidän kanssa toimiminen on.
 • Tuote- /palveluvideo on todella tehokas tapa lisätä asiakkaan ymmärrystä tuotteen tai palvelun toiminnallisuuksista ja sen tuomista hyödyistä.
 • Asiakastarinavideolla luot luottamusta ja samalla viestit tehokkaasti yrityksesi kyvystä luoda arvoa ja tavoista toimia.

Videoiden käyttö myyntitapaamisilla

Myyntitapaamisella (tai millä tahansa tapaamisella) tärkeintä on keskittyä toiseen ihmiseen, ei omaan läppäriin tai puhelimeen. On kuitenkin tilanteita, joissa on tehokkaampaa ja toimivampaa näyttää video sen sijaan että kertoisi ja heiluttelisi käsiä.

Muutama idea videoiden hyödyntämiseen myyntitapaamisilla

 • Tuote- /palveluvideo on todella tehokas tapa lisätä asiakkaan ymmärrystä tuotteen tai palvelun toiminnallisuuksista ja sen tuomista hyödyistä.
 • Asiakastarinavideolla luot luottamusta ja samalla viestit tehokkaasti yrityksesi kyvystä luoda arvoa ja tavoista toimia.
 • Yritysvideolla näytät kiinnostavalla tavalla minkälainen yritys olette ja viestit minkälaista teidän kanssa toimiminen on.

Videoiden käyttö osana esiintymisiä

Riippuen esiintymisen luonteesta – videot ovat tehokas keino luoda luottamusta ja kontekstia heti esiintymisen alussa. Laadukkaalla videolla vältät myös turhat kalvosulkeiset yrityksenne toiminnasta tai omista taustoista ja osaamisesta. Videot jäävät paremmin mieleen ja samalla elävöittävät esiintymistä katsojaa kiinnostavalla tavalla.

Esiintymiseen muutama idea videon hyödyntämiseen

 • Yritysvideon näyttäminen heti esiintymisen alussa herättää mielenkiinnon, lisää ymmärrystä ja luo luottamusta.
 • Asiakastarinavideo on tehokas keino luoda luottamusta, näyttää minkälaista kanssanne on toimia ja minkälaisia haasteita osaatte ratkaista.

Videoiden käyttö omissa some-kanavissa

Videoiden hyödyntäminen eri some-alustoilla on tehokas keino luoda brändiä ja herättää kiinnostusta. Tässä on kuitenkin huomioitava se, että harvat ovat valmiita katsomaan 2 minuutin yritysvideota somessa – tästä syystä somessa onkin tehokkaampaa hyödyntää lyhyitä, huomiota herättäviä videoita joiden seurauksena katsoja siirtyy sivuillenne tutustumaan teihin syvemmin.

Yleisimmät some-alustat videoiden hyödyntämiseen ovat Facebook, Instagram, Google, YouTube, LinkedIn ja TikTok.

Some-kanavissa videoiden julkaisun kannalta tulee huomioida eri suositukset kuvasuhteiden osalta!

Aiemmin mainittujen lisäksi voisin nostaa vielä Pinterestin yrityksille, joiden tuotteet ovat hyvin visuaalisia (esimerkiksi sisustaminen).

Some-kanavissa videon hyödyntämiseen muutama idea

 • Lyhyt ja kinnostuksen herättävä tuote- tai palveluvideo saa katsojan siirtymään sivuillenne tutustumaan teihin paremmin.
 • Lyhyellä asiakastarinavideolla herätät kiinnostuksen tuotettanne tai palveluanne kohtaan sekä luot luottamusta jo heti kättelyssä.
 • Lyhyellä yritysvideolla näytät kiinnostavalla tavalla minkälainen yritys olette ja viestit minkälaista teidän kanssa toimiminen on.
Näin asiakkaamme Jylhä Logistics hyödynsi rekrymainosvideota some-kanavissa.

Milloin yrityksen tulisi panostaa maksettuun mainontaan?

Aina kuitenkaan ilmaiset kanavat ja keinot eivät riitä haluttujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällöin tulee mukaan maksettu mainonta ja jakelu. Me Valotella osamme videoiden ja kuvien tuotannon – Tagomon liiketoimintajohtaja Anton taitaa maksetun mainonnan: 

Niin, tuo iänikuinen kysymys – milloin yrityksen kannattaa panostaa maksettuun mainontaan? Tietysti henkilökohtaisesti suosittelen kokeilemaan maksettua mainontaa verkossa yrityksestä ja toimialasta riippumatta poikkeuksetta – mutta pysytään nyt tällä kertaa kiinni videokontekstissa.

 

Videoille ei saada tarpeeksi silmäpareja luonnollisia kanavia pitkin.

Varsinkin PK-sektorin yrityksissä ollaan usein tilanteessa, jossa sosiaalisen median kanavissa seuraajamäärät ovat kovin maltillisia, puhumattakaan vaikkapa YouTube -tilin tilaajamääristä (jos siis sellaisia on olemassa ollenkaan?)

 

Videon levikkiä halutaan laajentaa jo yritystä seuraavien ihmisten ulkopuolelle

Videon tavoite on vaikkapa vakuuttaa uusia ihmisiä rekrytointitarkoituksessa tai esimerkiksi työnantajamielikuvan kasvattamisessa.

Tällöin on elinehto, että videolle tarjotaan mahdollisuus laajemmalle levikille maksetun mainonnan muodossa.

 

 

Videota halutaan käyttää esimerkiksi uudelleenmarkkinointitarkoituksessa

Käytetään esimerkkinä tuotevideota.

Verkkosivustollasi käynyt ihminen on tutustunut tuotteeseen kuvien ja tekstien kautta, tai vaikkapa saanut tarjouksen ja jäänyt miettimään josko tuote tai palvelu olisi sellainen jota kohderyhmään kuuluva ihminen kaipaa.

Maksetulla uudelleenmarkkinoinnilla tuotevideosi näkyy ihmiselle joka voi tarvittaessa vaatia lisävakuuttelua tuotteen / palvelun hyödyistä – ja videon kautta henkilö voi löytää kohdan mihin samaistua, joka madaltaa samalla ostamisen kynnystä.

Tuote tai palvelu pysyy mielessä pidempään, kun siitä kertova video seuraa perässä.

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Two columns
Vertical
Horizontal
Laskuri
Summary
Name Total
“{{getWooProductName}}” has been added to your cart
Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?