6+1 VINKKIÄ Facebook-videomarkkinointiin

 

HUOM! Tämä blogikirjoitus ja -video on tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

6+1 VINKKIÄ Facebook-videomarkkinointiin

Jos yrityksenne tarjoaa tuotetta tai palveluita, joiden asiakaskunta on ikähaitarissa 26-50v, on Facebook edelleen yksi parhaimmista markkinointikanavista tehokkuutensa vuoksi.

Tässä blogissa kerron miten Facebook videoilla on mahdollista saada tehokkaasti näkyvyyttä sekä uusia asiakkaita.

Aloitetaan tärkeimmästä…

Puhdas orgaaninen näkyvyys. Jos ette halua pumpata rahaa Facebook-markkinointiinne, on Facebookissa näkyminen vuosi vuodelta vaikeampaa. Facebook on tahallisesti luonut alustan siten, että yritysten postaukset eivät saa läheskään sitä näkyvyyttä, jonka esimerkiksi sivusta tykkäävien määrä antaisi olettaa.

Tämän takia yritysten on pakko joko luoda maksullinen mainos, tai ”boostata”, eli maksullisesti levittää jo olemassa olevaa päivitystä.

Hyvä asia on, että Facebook-markkinointi on silti edelleen erittäin kustannustehokas markkinointikanava. Vaikka näkyvyys vaatii rahallisen panostuksen, on pienikin summa jo riittävä saamaan brändinne tuhansien ihmisten silmien eteen.

Mutta miten tämä liittyy videoon?

Sosiaalisen median hallinnointipalvelu Buffer on luonut aiheesta useita tutkimuksia ja heidän saamansa datan perusteella voidaan huomata, että Facebook video saa keskimäärin jopa 135% paremman orgaanisen näkyvyyden, kuin kuva.

Tämän lisäksi, 73% B2B alan yrityksistä on kertonut videon vaikuttavan positiivisesti markkinoinnin ROI:hin, eli sijoitetun pääoman tuottoon.

Facebook on edelleen tehokas markkinointikanava, etenkin videomarkkinoinnin osalta.
Facebook on edelleen tehokas markkinointikanava, etenkin videomarkkinoinnin osalta.

Näin saat Facebook videosta eniten irti

VINKKI 1: Lataa video natiivisti alustalle

Facebookille on tärkeää, että video on natiivi alustalle. Tarkoitan tällä sitä, ettei mainosvideota tulisi upottaa YouTubesta tai muista videonjakopalveluista, vaan se tulee ladata suoraan tiedostona yrityksenne Facebook sivulle.

Tässä pitää ottaa huomioon, että esimerkiksi YouTube on Facebookin kilpailija videon jaossa. Jos sama video on ladattu suoraan Facebookiin ja linkillä YouTubesta, on ymmärrettävää miksi Facebook antaa paremman näkyvyyden natiivivideolle.

VINKKI 2: Aloita vahvasti

Toistamme tätä jokaisessa videoihin liittyvässä blogissamme. Facebook videon tulee aina vangita huomio ensimmäisen kolmen sekunnin aikana. Facebookin automaattinen videontoisto takaa usein sen, että saatte ainakin mahdollisuuden napata katsojan huomion mainosvideollanne.

Facebookissa pitää kuitenkin muistaa, että video alkaa usein pyörimään ilman ääniä. Keskisty siis siihen mitä Facebook videolla tapahtuu visuaalisesti, jotta asiakas haluaa pysähtyä katsomaan sitä.

VINKKI 3: Käytä tekstityksiä

Koska jopa 85% Facebook videoista katsotaan ilman ääniä, on tärkeää, että katsoja ymmärtää videon myös silloin kun hän katsoo sen kokonaisuudessaan näin.

Muistakaa että ihmiset selaavat Facebookia usein mobiililaitteillaan ollessaan liikkeellä. Esimerkiksi tekstitetyn asiakaskokemusvideon voi katsoa myös bussissa ilman että tarvitsee laittaa kuulokkeita päähän tai häiritä kanssamatkustajia.

VINKKI 4: Lyhyempi on usein parempi

Nyrkkisääntö: Pyri pitämään video alle 2 minuutin mittaisena.

Kun luomme asiakkaalle mainosvideota Facebookiin, lähdemme aina siitä, kuinka nopeasti pystymme tuomaan halutun viestin esiin, mutta silti laadukkaassa paketissa. Jos pystymme siihen 30 sekunnissa, niin Facebook mainosvideon pituus on 30 sekuntia.

Tämä myös tarkoittaa, että videon teossa joutuu usein tekemään kompromisseja. Kaikkea ei kannata yrittääkään saada samaan videoon. Tehokkaampaa on luoda Facebook mainoskampanja, joka koostuu useammasta lyhyestä videosta, joista jokainen välittää yhden tai muutaman tärkeän viestin tehokkaasti.

VINKKI 5: Luo videolle oma laadukas pikkukuvake

Videon pikkukuvake on kuva, joka näkyy ennen kuin video alkaa pyörimään.

Vaikka Facebook pystyy automaattisesti valitsemaan videoltasi muutaman kuvaehdotuksen videollesi, suosittelen ehdottomasti aina luomaan itse pikkukuvakkeen videolle.

Tällöin ei jätetä tuurin varaan, löytyykö videolta automaattisesti jokin mielenkiintoinen kohta. Näin pikkukuvakkeeseen on mahdollista saada juuri se sisältö ja ulkoasu, kun halutaan.

Lisäksi kun kuva luodaan erikseen, siihen voidaan tarvittaessa lisätä otsikointi ja näin herättää mielenkiinto jo ennen kuin video alkaa pyörimään.

VINKKI 6: Neliönmuotoinen video toimii Facebookissa

Vaikka neliönmuotoiseen videoon mahtuu vähemmän kuvaa, kuin normaaliin 16:9 videoon, niin se täyttää mobiililaitteilla keskimäärin 78% paremmin ruudun.

Näin saat siis todellisuudessa enemmän irti videostasi, koska yli puolet kaikista videoiden näytöistä tapahtuu mobiililaitteilla.

VINKKI 6+1: Kansikuvaksi saa myös videon

Lopuksi annan vielä vinkin joka ei varsinaisesti liity Facebook-markkinointiin, mutta on hyödyllinen tapa tehostaa yrityksenne brändiä videon avulla Facebookissa.

Tiesittekö että yrityksenne Facebookin kansikuva voi olla myös videomuodossa? Tätä hyödyntämällä on mahdollista erottua tehokkaasti saman alan muista palveluntarjoajista.

Onko videoiden teko ollut mielessäsi? Käy katsomassa Videotuotanto ja valokuvaus -välilehdeltämme hintatietoa erilaisista toteutuksista!

Toivottavasti sait arvoa tästä blogiartikkelista ja opit lisää Facebookin videomarkkinoinnista. Keskustelen mielelläni aiheesta lisää, ja yhteyttä voitkin ottaa vaikka alla olevalla yhteydenottolomakkeella!

 
Jesse Hongisto
Videokuvaus

Miten
voisimme
olla
avuksi?