Näin hyödynnät videoita paremmin some-markkinoinnissa

HUOM! Tämä blogikirjoitus ja -video on tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

Näin hyödynnät videoita paremmin some-markkinoinnissa

Jos videota ei hyödynnetä markkinoinnissa tai viestinnässä niin niiden teho on olematon. Tällöin rahaa ja aikaa on heitetty hukkaan kaikkien osalta.

Videoiden sijoittaminen nettisivuille on erittäin hyvä alku, mutta me haluamme, että asiakkaamme saavat täyden hyödyn heidän uusista videoistaan. Näin meidänkään aikamme ei ole mennyt hukkaan.

Emme kuitenkaan ole sosiaalisen median asiantuntijoita, joten pistin Sami Suhoselle viestiä, että nyt tarvitaan kunnon tietämystä. Meidän asiakkaat ansaitsee saada äänensä ja tarinansa kuuluviin!

Sami otti pyynnöstä heti kopin ja tuottikin erittäin hyvän videon, jossa hän käy läpi, miten videoita saadaan hyödynnettyä paremmin Instagramissa ja Facebookissa.

Suosittelen myös tutustumaan Samin YouTube-kanavaan. Sieltä löytyy tuntitolkulla arvokasta tietoa siitä, miten sosiaalisen median markkinointi tulisi toteuttaa.

Orgaaninen näkyvyys Facebookissa

Orgaanisella näkyvyydellä tarkoitetaan näkyvyyttä, josta ei ole maksettu. Kun postaat videon yrityksesi seinälle, se on orgaaninen postaus.

Yli 3 minuutin videot saavat enemmän näkyvyyttä

Facebook haluaa, että alustalla julkaistaan pitkiä videoita. Pitkien videoiden ansiosta käyttäjät viettävät enemmän aikaa sovelluksen ja sivuston parissa. Tämän vuoksi Facebook myös puskee pitkiä videoita enemmän ihmisten seinälle.

Esimerkkejä yli 3 minuutin videoista: Laajempi yritystarina, laajempi asiakastarina ja videoitu podcast.

Hyödynnä arvontoja videoiden tukena

Arvonnat edelleen keräävät paljon kommentteja ja tykkäyksiä. Kun postaus kerää paljon sitoutumisia, sitä seuraa laaja näkyvyys postauksen videolle. Tällä tekniikalla on saatu mainosvideolle ilmaiseksi jopa yli miljoona näyttökertaa!

Videon ja arvonnan yhdistelmällä saadaan myös nettisivuille paljon kävijöitä. Jos asiakas ei ole heti ostovalmis, hänelle on kuitenkin mahdollista uudelleen markkinoida useampia, ehkä hänelle sopivampia sisältöjä.

Arvontapostauksiin sopii esimerkiksi: Mainosvideot, tuotevideot ja yritystarinat.

Tekstitä videot

Kaikki eivät katso videoita äänien kanssa. Tekstityksen ansiosta katsojat kuitenkin saavat nopeasti kiinni, mistä videolla on kyse.

Panosta tekstiosioon

Jokaisessa postauksessa on tekstille omistettu alue. Sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tekstin voi kirjoittaa puhekielisesti ja hyödyntää emojieita. Näin postaus ei välttämättä ponnahda mainoksena heti katsojan silmille, vaan se on alustan muun sisällön mukainen.

Hyödynnä Facebook ryhmiä

Facebook ryhmät ovat monesti todella aktiivisia ja niihin kannaataakin liittyä omalla henkilökohtaisella profiilillaan. Oman alan ryhmiin tietenkin. Ryhmissä pystyy järjestelemään katseluryhmiä, jolloin jokainen ryhmän jäsen näkee kyseisen videon ensimmäisenä.

Orgaaninen näkyvyys Instagramissa

Instagramissa on kaksi mahdollisuutta postata videoita orgaanisesti: Instagram-feed (max. 60 sekuntia) ja IG TV (max. 10 minuuttia).

Pitkät videot IG TV:seen

Pidemmät videot kannattaa ehdottomasti postata IG TV:seen. On tärkeää muistaa valita ”Julkaise esikatselu” asetus päälle. Näin videon esikatselu julkaistaan profiilissasi sekä syötteessäsi postauksena. Ihmiset pääsevät suoraan feedistä klikkaamalla katsomaan pidemmän videon IG TV:n puolelle.
Pidemmästä videosta kannattaa editoida lyhyempiä versioita, jotka soveltuvat paremmin feediin. Videon pätkimistä ei kuitenkaan kannata pakottaa, vaan omien lyhyiden videoiden on toimittavana myös itsenäisesti. Tämä olisikin jo hyvä huomioida käsikirjoitusvaiheessa. Näin yhdestä sisällöstä saadaan useita sisältöjä.

Postauksen jakaminen Storyyn

Osa Instagram käyttäjistä selaa Story-osiota huomattavasti enemmän kuin feediä. Tämän vuoksi videopostaus kannattaa jakaa myös sinne. Tämä onnistuu klikkaamalla postauksen alla olevaa paperilennokin kuvaa.
Kun postaus tulee Storyssa vastaan, sitä klikkaamalla ihminen pääsee katsomaan alkuperäisen postauksen.

Facebook – ja Instagram-mainonta

Facebookissa ja Instagramissa on myös mahdollista mainostaa maksullisesti. Tämä on jopa suotavaa tarkkojen kohdentamismahdollisuuksien vuoksi.

Lyhyet videot toimivat parhaiten

Lyhyet (15-30 sekunnin) videot toimivat parhaiten molemissa alustoissa, kunhan haluttu viesti tulee selkeästi ja kattavasti esiteltyä.

Jos yritys on katselijalle jo tuttu, esimerkiksi uudelleenmarkkinoinnissa, niin pidemmät sisällöt toimivat myös hyvin. Näin katsojalla on jo mielenkiinto herännyt ja konteksti selvillä.
Yksi tehokas vaihtoehto on mainostaa ensin lyhyillä klipeillä ja henkilöille, jotka ovat nämä katsoneet mainostaa sitten pidempää sisältöä.

Kuvasuhteella on merkitystä

Niin Instagramissa kuin Facebookissa kuvasuhteella on väliä. Parhaiten toimii 1:1 kuvasuhteessa oleva video. Näin video ei ole liian pieni katseltavaksi mobiililaitteella, ja se istuu paremmin muun sisällön joukkoon eikä pomppaa silmille mainoksena. Neliön muotoinen video myös täyttää näytön paremmin, joten yksityiskohdat eivät jää huomaamatta.

Jos kuvasuhdetta rajataan jälkikääteen, pitää huomioida, että mikään tärkeä ei jää kuvan ulkopuolelle. Tästä syystä parhaan lopputuloksen saa, kun videon tuottaja rajaa videon jo editointivaiheessa. Hän saa aseteltua vapaammin videoklippejä siten, että tärkeät asiat ovat aina näkyvillä.

Jos videota haluaa mainostaa Story-osioissa, tulisi sen olla aina pystykuva (9:16). Mainonta työkalussa on nähtävillä mikä kuvasuhde toimii missäkin parhaiten.

Lisätietoa some-mainonnasta sekä siitä miten Sami voisi olla juuri teille avuksi löydät täältä!

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?