3 HYÖDYLLISTÄ VINKKIÄ hyvään rekrytointivideoon

HUOM! Tämä blogikirjoitus tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

3 VINKKIÄ hyvään rekrytointivideoon

Erilaiset yritysvideot ovat nostaneet suosiotaan jo useamman vuoden putkeen, eikä ihme. Oikein toteutettuna ja hyödynnettynä niiden teho on vertaansa vailla.

Samaan aikaan rekrytoinnista on tullut osa yritysten markkinointia, jonka yksi päätehtävistä on vahvistaa työnantajamielikuvaa. Luonnollisen jatkumon mukaisesti rekrytointivideot ovat kasvattaneet näiden trendien tapaan suosiotaan yhä enemmän.

Rekrytointivideoiden määrä on kasvanut ja tätä myötä valitettavasti vastaan on tullut myös tuotoksia, jotka todennäköisesti haittaavat rekrytointia enemmän kuin edistävät.

Näistä videoista (valitettavasti) inspiroituneena päätinkin listata 3 tekijää, joihin panostamalla nostetaan rekrytointivideon teho aivan uudelle tasolle!

1. Käsikirjoitukseen on panostettu

Hyvä rekrytointivideo on todella hyvä tapa jäädä ihmisten mieleen. Enkä tarkoita pelkästään työnhakijoiden. Rekrytointivideot ovat iso osa yritysten markkinointia.

Rekrytointivideolla rakennetaan yrityksen brändiä. Sillä voidaan näyttää, minkälaisia tekijöitä yrityksessä työskentelee ja mitkä ovat yrityksen arvot. Yhä useampi ostaja ottaakin päätöksessään yrityksen arvot huomioon.

 

Tutkimusten mukaan USA:ssa, 54% aikuisista miettivät yrityksen arvoja, ennen kuin tekevät ostopäätöksensä!

Ehkä onnistunen rekrytointivideo, joka itsellä on vuosien varrella tullut vastaan, on SodaStreamin Join the Revolution -kampanja.

Rekrytointivideon käsikirjoitukseen on panostettu, videolla esiintyy tunnistettava hahmo (Game of Thronessakin näytellyt Gregor ”The Mountain” Clegane) ja siinä tuodaan yrityksen arvot hienosti esiin. Huumoria tietenkään unohtamatta!

Kolikolla on aina myös kääntöpuolensa. Eli jos käsikirjoitukseen ei panosteta ja lopputuloksena on tylsä video, ei se varmastikaan houkuttele ketään hakemaan yritykseen töihin.

Sen, millaisen vastaanoton SodaStreamin rekrytointivideo sai YouTubessa, voit tarkistaa videon kommenttikentästä. Voin myös säästää sinun aikaa ja kertoa, että todella positiivisen. Mikä on harvinaista niin rekrytointivideoiden kuin YouTube-videonkin kohdalla.

2. Käyttötarkoitus tiedossa jo suunnitteluvaiheessa

Edellä esitelty SodaStreamin rekrytointivideo lähenteli enemmän yrityksen esittelyvideota kuin perinteistä rekrytointivideota.

Laadukkaalla ja mielenkiintoisella videolla kerättiin katselijoita, jotka ohjattiin linkin avulla SodaStreamin rekrytointisivulle. Sivulla voi hakea avoimia työpaikkoja erilaisten hakukriteereiden avulla.

Hyvä_rekrytointivideo_LK_Media_SodaStream
SodaStreamin hyvä rekrytointivideo on monikäyttöinen ja johtaa rekrytointisivustolle.

Tämä on yksi tapa toteuttaa hyvä rekrytointivideo. Tässä tavassa on sellainen hyvä puoli, ettei video ole sidottuna mihinkään tiettyyn työtehtävään.

Sisältö videossa oli kuitenkin todella selkeää ja lopussa oli toimintakehote.

Toinen tapa on suunnitella video juuri tiettyä työtehtävää varten. Tätäkin videota voi käyttää useamman kerran, kunhan kyseessä on sama tai samankaltainen työtehtävä.

Videon käyttötarkoitus tulisikin olla selvästi tiedossa jo suunnitteluvaiheessa.

3. Laatuun on panostettu

Oletko ikinä katsonut videota, jonka sisältö on mielenkiintoista, mutta laatu on niin huonoa, että päätät lopettaa videon katselun ennen aikoja?

Jesse on aikaisemmin kirjoittanut blogikirjoituksia siitä, miten mainos- ja markkinointivideoiden laatua voidaan parantaa. Samat vinkit pätevät täysin myös hyviin rekrytointivideoihin.

Lue Jessen blogikirjoitukset:

Ei anna hyvää kuvaa yrityksestä

Vaikka puhelimella kuvattu video olisikin helppo toteuttaa, sen laatu ei monesti täsmää videon tärkeyden kanssa. Puhelinta voi hyödyntää joissain videotuotannoissa, mutta hyvää rekrytointivideota sillä ei saada aikaiseksi, ilman ammattilaista ja kokemusta.

Lue blogimme puhelimella kuvaamisesta: Voiko puhelimella kuvata yrityksen videot?

Rekrytointivideo on tehokas keino viestiä ulospäin, millaista yrityksessä on työskennellä. Kyseinen video antaakin yrityksestä joko huonon tai hyvän kuvan.

Huonolaatuinen, nopeasti toteutettu ja heikko sisältöinen ei varmasti ole adjektiiveja, jotka haluat liitettävän yritykseesi?

Älä siis anna yrityksestäsi huonoa kuvaa heikolla rekrytointivideolla!

VINKKI: Jos kuvanlaatu on hieman heikkoa, se vielä menettelee. Mutta jos äänenlaatu on heikko, kyseistä rekrytointivideota ei jakseta katsoa! Panosta siis äänenlaatuun!

Ulkoistaminen voi ratkaista monta ongelmaa

Ideointi voi olla todellakin haastavaa, jos aikaisemmin ei ole suunnittelut videoita. Ideointi vaiheessa ei välttämättä osaa ottaa huomioon tekijöitä, jotka saattavat kuvaustilanteessa vaikuttaa niin paljon että koko rekrytointivideon teko kaatuu siihen.

Kuvausalan ammattilainen kannattaakin ottaa mukaan jo ideointivaiheessa, jos aikaisempaa kokemusta videotuotannosta ei ole.

Kuvauskalusto on tunnetusti hyvin iso sijoitus. Monesti pääsee huomattavasti halvemmalla, kun rekrytointivideon tekemisessä on mukana henkilö tai yritys, jolta kuvauskalusto löytyy jo omasta takaa. Näin säästetään myös rutkasti aikaa, kun laitteistoa osataan käyttää ja ylimääräinen säheltäminen jää pois.

Oletko huomannut, että vaikka videolla ei sinänsä näy mitään tiettyä asiaa joka häiritsee, niin silti tuntuu, että jokin on vinossa. Tämä johtuu usein osaamattoman kuvaajan tai editoijan pienistä virheistä jotka kasaantuvat projektin edetessä.

Kokeneen tekijän tuottamaa rekrytointivideota onkin huomattavasti mukavampi katsella, olit sitten kyseisen yrityksen edustaja, potentiaalinen työnhakija tai ihan pelkästään kuluttaja.

Jos teillä painitaan rekrytoinnin tehottomuuden kanssa, haluatte parantaa työnantajamielikuvaa tai haluatte rakentaa brändiänne, niin ota meihin yhteyttä!

Mietitään yhdessä minkälainen rekrytointivideo toisi teidän osaamisen, tarpeet ja arvot parhaiten esille!

 
Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?