Yritysvideon hyödyt, käyttötavat ja hinta

Yritysvideoita on monenlaisia, mutta pääsääntöisesti voidaan sanoa, että yritysvideon tarkoitus on vastata kolmeen kysymykseen:

  1. Minkälainen yritys olette?
  2. Mitä arvoa pystytte asiakkaalle luomaan tai mitä kipua pystytte asiakkaalta poistamaan?
  3. Minkälaisia kuluttajia tai yrityksiä pystytte auttamaan?

Minkälainen yritys olette?

Yritysvideon on tarkoitus näyttää yrityksenne DNA. Minkälaisia olette sielunmaisemaltaan ja minkälaisia ihmisiä teillä on töissä. Jos yritys ei itse näytä minkälaisia he ovat, jättävät he mielikuvien syntymisen täysin sattumanvaraiseksi. Olemme laumaeläimiä ja toimimme mieluummin ihmisten ja yritysten kanssa, jotka ajattelevat samoin kuin me itse. Samanlaisuus vetää puoleensa!

Mitä arvoa pystytte luomaan tai mitä kipua pystytte poistamaan?

Jos asiakas ei tiedä mitä ja miten pystytte olemaan hänelle avuksi, miksi hän ottaisi teihin yhteyttä? On siis kerrottava selkeästi mitä arvoa pystytte luomaan tai mitä kipua poistamaan. Ihmiset, oli kyseessä sitten kuluttaja tai B2B-päättäjä, haluavat aina joko lisätä hyvänolon tunnetta tai vähentää huononolon tunnetta. Yritysvideolla on tärkeä näyttää, miten juuri te voitte olla luomassa tätä parempaa tulevaisuutta asiakkaanne elämässä.

Mikä on juuri teidän kohderyhmänne?

Historia on osoittanut, että kaikkea kaikille ei ole kovin kannattavaa bisnestä. Onkin erittäin tärkeä tietää ketkä ovat juuri teille parhaimpia asiakkaita. Ketkä tarvitsevat teitä eniten ja ketä pystytte auttamaan parhaiten. Videon tyyliä ja sisältöä muokataankin monesti juuri vastaanottaja mielessä, kuitenkaan unohtamatta yrityksen omaa DNA:ta.

Nämä asiat ovat oleellisia yritysvideota tehdessä ja meillä onkin tapana olla näiden määrittelyssä vahvasti mukana. Olemme luoneet strategiatyökalun, jonka avulla tutustumme asiakkaaseemme, hänen kohderyhmäänsä sekä paikallistamme haasteet ja määrittelemme tavoitteet.

4 ilmaista tapaa hyödyntää yritysvideota

Yritysvideon tuoma arvo on tasan 0 euroa, jos sitä säilytetään tietokoneen kovalevyllä. Maksullinen digimarkkinointi on erittäin kustannustehokas tapa saada lisänäkyvyyttä videolle ja sitä kautta päästä haluttuihin tavoitteisiin.

Maksullinen mainonta on kuitenkin täysin oma taiteenlajinsa ja siksi avaankin tähän lyhyesti 4 ilmaista tapaa varmistaa, että saatte yritysvideosta tehoja irti.

Nettisivuilla

Ehkä kaikkein luonnollisin paikka hyödyntää yritysvideota on yrityksen nettisivut. Yritysvideon voi näyttää sivustokävijälle heti kättelyssä sivuston etusivulla tai vaihtoehtoisesti upottaa, vaikka osaksi sivua, jolla avaatte yrityksenne toimintaa.

Nettisivuille upottaminen on erittäin tehokas keino hyödyntää yritysvideota. Tykkään itse käyttää esimerkkinä asiakasta, joka tekee vertailua nettisivuilla kahden potentiaalisen palveluntarjoajan välillä. Toisella on nettisivuilla hyvin toteutettu yritysvideo, joka näyttää kaikki ensimmäisessä kappaleessa mainitut asiat. Toisella sivustolla ei ole videota ollenkaan. Mitä veikkaat, kumpi yritys saa todennäköisemmin kyseisen asiakkuuden?

Sosiaalisen median kanavat

Videoita tulisi ehdottomasti hyödyntää orgaanisesti sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä sekä YouTubessa.

Video kannattaa ladata suoraan jokaiseen alustaan natiivisti. Alustajätit eivät tykkää siitä, että heidän alustaltaan ohjataan ihmisiä toisen alustan pariin. Jos siis haluat laittaa videon
Facebookiin, lataa video Facebookiin. Älä jaa Facebookissa linkkiä YouTubeen.

On myös hyvä muistaa, että YouTube on heti Googlen jälkeen maailman toiseksi suurin hakukone. Joka itseasiassa on sekin Googlen omistuksessa. Hyvä ja oikein nimetty yritysvideo vaikuttaa siis yrityksesi löydettävyyteen (SEO) verkossa positiivisesti.

Myynnin tukena

On eri asia kertoa kuin näyttää. Yritysvideolla voidaan näyttää laajoja kokonaisuuksia helposti ymmärrettävässä paketissa ja näin vältytään pitkiltä tylsiltä selityksiltä ja yritysesittelyiltä. Yritysvideolla voidaan helposti näyttää, minkälainen yhteistyökumppani olisitte, jos neuvottelut etenevät sopimukseen.

Rekrytoinnin tukena

Jokainen meistä, vaikka ei välttämättä omakohtaista kokemusta aiheesta löytyisikään, tiedostaa virherekrytoinnin hintalapun olevan suolaisen korkea. Yritysvideolla voidaan näyttää minkälainen yritys (lue: työpaikka) oikeasti on kyseessä ja näin vältytään turhilta yllätyksiltä, jotka johtaisivat lyhyeen työsuhteeseen.

Rekrytoinnin tueksi voidaan luoda myös juuri tähän tarkoitukseen oma videonsa ja olenkin aiemmin kirjoittanut aiheesta artikkelin: Rekryvideolla säästöjä ja tehokkuutta kasvuun

Yritysvideon tuotantoprosessi lyhyesti

Yritysvideon tuotantoprosessista tärkeintä on muistaa, että videotoimisto on vetovastuussa. Asiakkaan ei tarvitse murehtia valaistuksista tai mistään muistakaan seikoista.
Videotuotannon voi jakaa karkeasti kolmeen osaan:

  1. Esituotanto (suunnittelu)
  2. Tuotanto (kuvaus ja äänitys)
  3. Jälkituotanto (editointi ja muu jälkikäsittely)

Olen avannut huomattavasti tarkemmin videotuotannon prosesseja aiemmin artikkelissa: Näin videotuotanto etenee (3 vaihetta)

Yritysvideon hinta

Yritysvideon hinta on aihe, joka ymmärrettävistä syistä kiinnostaa aina. Kuitenkaan ilman, että tunnetaan tilannetta en pysty antamaan mitään sen tarkempaa summaa, joka juuri teidän tulisi investoida yritysvideoon.

Yritysvideoiden hinnat vaihtelevat 3 000 eurosta aina 15 000 euroon. Yritysvideoon sijoitettava summa tulisikin suhteuttaa aina yrityksen tilanteeseen sekä tavoitteisiin.

Hintaan vaikuttavat mm. kuvauspaikkojen lukumäärä, työn haasteellisuus sekä mahdollisten lisähankintojen (rekvisiitta, kalusto, näyttelijät…) määrä.

Suurin osa Valoten tuottamista yritysvideoista asettuu 4 000 ja 8 000 euron välimaastoon. Tarkan hinnan juuri teidän tarpeiden mukaiselle yritysvideolle saadaan katsottua yhdessä lyhyen tilannekartoituksen jälkeen.
Yhteystiedot ja yhteydenottolomake löytyvät: Yhteydenotto

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?