Yritysvideon perimmäinen tarkoitus on näyttää katsojalle minkälainen yritys olette, minkälaisissa asioissa voitte häntä auttaa ja miksi hänen pitäisi valita juuri teidät kumppanikseen.
Yritysvideota voidaan hyödyntää niin myynnissä, markkinoinnissa kuin rekrytoinneissakin. Suosittelen kuitenkin budjetin riittäessä tuottamaan rekrytointiin oman, työnantajamielikuvavideon – vaikka puhutaan enemmän tai vähemmän samoista asioista, kohderyhmä on kuitenkin eri.
Yritysvideon 3 selkeintä hyötyä
- Yritysvideolla kasvatat yrityksesi tunnettuutta
- Yritysvideon avulla asiakkaiden laatu paranee
- Yritysvideo helpottaa asiakkaan ostopäätöstä
Yritysvideon tavoite on kasvattaa yrityksesi tunnettuutta, houkutella entistä parempia asiakkaita sekä helpottaa asiakkaan ostopäätöksen tekoa.
Loppujen lopuksi yritysvideon tavoite on siis kasvattaa myyntiä ja tähän se onkin erinomainen työkalu.
Missä yritysvideota tulisi käyttää?
Yritysvideota voidaan hyödyntää monissa tilanteissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että monesti hieman pidempi (2-3min) yritysvideo ei välttämättä ole paras tapa saada täysin, teistä tietämättömän, potentiaalisen asiakkaan huomiota. Tähän tarkoitukseen sopii paremmin lyhyemmät videot kuten mainosvideot.
Yrityksen nettisivuilla
Jos yritysvideota olisi mahdollista käyttää vain yhdessä paikassa, se olisi ehdottomasti yrityksenne omilla nettisivuilla. Potentiaaliset asiakkaat etsivät sivuiltanne tietoa ja tukea ostopäätökselle – tämä on kaikkein paras paikka vaikuttaa asiakkaan tunteisiin ja mielipiteisiin.
Yritysvideon voi sijoittaa useampaan paikkaan sivuilla. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi etusivu tai “Meistä-sivu”, joka kertoo tarkemmin yrityksestänne.
YouTubessa
YouTube on maailman toiseksi suurin hakukone heti Googlen perään (Google muuten omistaa YouTubenkin). Sieltä siis haetaan jatkuvasti tietoa ja tukea ostopäätöksille (kissavideoiden lisäksi).
Google-omistajuuden vuoksi YouTubeen ladatut videot näkyvät tehokkaasti myös Googlen hakutuloksissa.
YouTubessa on myös tehokasta toteuttaa maksettua mainontaa sekä jakaa YouTube-linkkejä asiakkaille (tai upottaa nettisivuille).
Some-kanavat
Vaikka some-kanavat eivät ole välttämättä se optimaalisin kanava jaella yritysvideota, ei siitä todellakaan mitään haittaa ole! Ensimmäisenä viestinä asiakkaalle sitä ei kuitenkaan täyspitkänä kannata tuputtaa.
Suurimman hyödyn yritysvideosta some-kanavissa saat kun markkinoit maksullisesti sitä henkilöille jotka ovat jollain tapaa olleet kosketuksissa jo brändiisi (käynyt sivuilla, nähnyt lyhyemmän mainosvideon…). Kun henkilö on ollut kosketuksissa brändisi kanssa, on hänellä jonkinlainen mielikuva siitä ja hän suuremmalla todennäköisyydellä haluaa oppia lisää.
Monissa some-kanavissa on ominaisuus, jolla sisällön voi kiinnittää sivun alkuun. Tällöin kun henkilö siirtyy teidän some-sivullenne, ensimmäisenä hän näkee teidän yritysvideon.
Sähköposti + muut viestintäkanavat
Oletko koskaan koittanut sähköpostilla tai WhatsApp-viestillä vakuuttaa asiakasta siitä minkälainen yritys olette? Se ei ole helppoa.
Sen sijaan videon liittäminen sähköpostiin tai muuhun viestiin on helppoa.
Iso osa ihmisistä katsoo mieluusti 1-2 minuutin videon jos se helpottaa hänen ostopäätöksen tekoa.
Myyntitapaamiset ja esiintymiset
Vaikka nykyaikaiset digikanavat mahdollistavat tehokkamman tiedonvälityksen kuin ikinä aikaisemmin, ei ns. offline-käyttöä tule unohtaa!
Video pystyy muutamassa minuutissa kertomaan ja näyttämään asioita, jotka saattavat muuten olla hankalasti selitettävissä ymmärrettävästi.
Yritysvideon voi laittaa pyörimään esimerkiksi tapaamisen alussa, kun itse myyjänä pistät muistiinpanovälineitä kasaan. Tämän jälkeen asiakas onkin jo huomattavasti paremmin kartalla siitä missä juuri sinä voit olla hänelle avuksi.
Samalla tapaa videon voi laittaa pyörimään seminaareissa, webinaareissa tai muissa tilaisuuksissa joissa halutaan, että katsoja tietää teistä hieman paremmin yrityksenä.