Referenssivideo mainostoimistolle

Mainostoimistot kilpailevat asiakkaiden huomiosta luovilla ja innovatiivisilla ratkaisuilla. Yksi tehokkaimmista keinoista erottua ja vakuuttaa potentiaaliset asiakkaat on referenssivideoiden hyödyntäminen. Tässä artikkelissa käsitellään, miksi referenssivideo on tärkeä, miten se auttaa mainostoimistoa kasvattamaan asiakaskuntaansa ja millaista dataa sen tehokkuudesta on saatavilla.

Mikä on referenssivideo?

Referenssivideo on asiakaskokemukseen perustuva video, jossa tyytyväiset asiakkaat kertovat yhteistyöstään mainostoimiston kanssa. Se on aito ja rehellinen kuvaus toimiston palveluista ja niiden tuottamista hyödyistä. Tällaiset videot toimivat todistusaineistona toimiston kyvykkyydestä ja luotettavuudesta, auttaen potentiaalisia asiakkaita tekemään päätöksen yhteistyöstä.

Referenssivideoiden hyödyt

1. Luottamuksen rakentaminen

Videot tuovat esiin aitoja asiakaskokemuksia, mikä luo luottamusta uusien asiakkaiden silmissä. Kun potentiaaliset asiakkaat näkevät muiden yritysten olevan tyytyväisiä palveluihin, he kokevat itsekin olevansa turvassa tehdessään yhteistyötä mainostoimiston kanssa.

2. Monipuolinen viestinnän työkalu

Videot voivat esitellä palveluita, prosesseja ja lopputuloksia monipuolisella ja visuaalisesti kiinnostavalla tavalla. Tämä auttaa katsojaa ymmärtämään tarkemmin, mitä mainostoimisto tarjoaa ja miten he voivat hyötyä yhteistyöstä.

3. Hakukonenäkyvyys

Videoiden käyttö verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa parantaa hakukonenäkyvyyttä. Hakukoneet arvostavat videosisältöä, mikä voi nostaa mainostoimiston sivuston korkeammalle hakutuloksissa.

Todennetusti tehokas työkalu

Useat tutkimukset ja tilastot tukevat referenssivideoiden tehokkuutta markkinoinnissa ja asiakashankinnassa.

HubSpotin tutkimus osoittaa, että videosisältöä käyttävät markkinoijat saavat 66 % enemmän päteviä liidejä vuosittain verrattuna niihin, jotka eivät käytä videoita .

Wyzowlin raportin mukaan 79 % kuluttajista katsoo videon ennen ostopäätöksen tekemistä, ja 84 % heistä kertoo videon vakuuttaneen heidät ostamaan tuotteen tai palvelun .

Google on myös raportoinut, että mobiilikäyttäjät ovat kaksi kertaa todennäköisempiä muistamaan brändin, jos he näkevät siitä videon .

Referenssivideon tuottaminen

Tehokkaan referenssivideon toteuttaminen vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Seuraavat vinkit auttavat luomaan vaikuttavan videon:

1. Valitse tavotteidenne mukainen asiakkuus

Valitse asiakas, jolla on positiivinen ja merkittävä kokemus mainostoimistosi palveluista. Parhaat asiakkaat ovat usein ne, joilla on tarina kerrottavana ja jotka voivat konkretisoida yhteistyön tulokset.

2. Keskity olennaiseen

Hyvä käsikirjoitus pitää videon kiinnostavana ja keskittyneenä olennaiseen. Käsikirjoituksessa tulee käydä läpi yhteistyön haasteet, ratkaisut ja saavutetut tulokset.

3. Varmista yrityksenne tasoinen laatu

Ammattimainen kuvaus ja editointi takaavat, että video näyttää ja kuulostaa hyvältä. Tämä heijastaa positiivisesti mainostoimiston brändiä ja antaa vakuuttavan vaikutelman.

4. Muista käyttää referenssivideota

Julkaise video verkkosivuillasi, sosiaalisen median kanavissa ja sähköpostikampanjoissa. Mitä laajemmin video näkyy, sitä suuremman vaikutuksen se tekee potentiaalisiin asiakkaisiin.

Referenssivideo on mainostoimistolle arvokas työkalu, joka auttaa rakentamaan luottamusta, parantamaan viestintää ja lisäämään hakukonenäkyvyyttä. Tutkimustulokset tukevat sen tehokkuutta, ja hyvin toteutettu referenssivideo voi merkittävästi edistää asiakashankintaa ja yrityksen kasvua. Valote voi auttaa mainostoimistoasi luomaan vaikuttavan ja ammattimaisen referenssivideon, joka puhuttelee potentiaalisia asiakkaita ja vakuuttaa heidät yhteistyön kannattavuudesta.

LÄHTEET

HubSpot: Video Marketing Statistics

Wyzowl: Video Marketing Statistics 2024

Google: The Role of Video in Consumer Decisions

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?