3 VINKKIÄ Parempaan markkinointivideoon

HUOM! Tämä blogikirjoitus ja -video on tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

Markkinointivideon saat paremmaksi aloittamalla vahvasti, tekemällä tarkan suunnitelman ennen kuvauksia sekä hyödyntämällä b-rollia tarinan kerronnassa.

Onko videoiden teko ollut mielessäsi? Käy katsomassa Palvelut -sivultamme tietoa erilaisista toteutuksista! 

Vahva aloitus

Ihmiset päättävät noin kolmessa sekunnissa, katsovatko he videon loppuun. Ottakaa siis näistä sekunneista kaikki irti.

Tässä on myös hyvä muistaa, että jos suunnittelee videota Facebookkiin, video alkaa pyörimään ilman ääniä, joten sen pitää myös visuaalisesti olla houkutteleva, jotta se saa katsojan kiinnostuksen nousemaan.

Vaikka aloitus on tärkeää, niin myös loppuvideon tulee olla yhtä mielenkiintoinen, jotta asiakkaat jaksavat katsoa sen loppuun asti.

Olemme huomanneet, että noin 20 sekunnin kohdalla, tulee toinen vaihe, jossa katsojien määrä tippuu rajusti, ellei video ole riittävän viihdyttävä.

Storyboard

Kuten kaikessa muussakin, niin myös videon toteutuksessa, suunnittelu on tärkeää. Storyboard, on piirretty tarina, jolla pystyt suunnittelemaan ja seuraamaan videon kulkua.

Kuvatessamme videoita asiakkaillemme, kerromme aina, että kuvaus on vain osa työtä. Suunnittelu ja taustatyö ovat itseasiassa paljon suurempi urakka.

Erittäin hyvä tapa saada jatkuvuus videoon, on luoda storyboard. Tarkoitus ei ole luoda visuaalisesti kauniita kuvia, vaan tikku-ukot riittävät.

Storyboardi auttaa visualisoimaan, miltä lopullinen video näyttää, tuoda esiin mahdollisia kompastuskiviä ja antaa videolle selkeä rytmity.

B-rolli

B-rollin tärkeyttä ei voi vähätellä. B-rollilla tarkoitetaan videon aihealueesta otettua yleiskuvaa, joka asetetaan editoidessa päävideon tueksi. Materiaali voi tulla kahden videon väliin, tai suoraan päävideon päälle.

B-rollin tarkoitus on avustaa tarinaa ja luoda tunnelmaa. Sen ei ole tarkoitus viedä millään tavalla huomiota videon pääaiheesta, vaan tapahtua lähes huomaamatta.

Hyvä esimerkki tästä, on Suomen Huutokauppakeisari ohjelmassa. Siinä kuvataan aina lähikuvaa tuotteesta, josta milloinkin puhutaan.

Katso miten autoimme kansainvälistä NCC:tä näyttämään, miten rakennustoiminta on enemmän, kuin vain rakentamista.
ASIAKASTARINA: Tunnettavuutta esittelyvideoilla

 
Jesse Hongisto
Videokuvaaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?