Asiakaskokemusvideon tärkeys ja toteutus

HUOM! Tämä blogikirjoitus ja -video on tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

Asiakaskokemusvideo on video, jossa asiakas kertoo omin sanoin, minkälaista yrityksen kanssa oli toimia. Suureen suosioon nousseet asiakaskokemusvideot ovat erittäin tehokkaita, koska suuri osa kuluttajista haluaa ulkopuolista tukea ostopäätökseensä. Asiakaskokemusvideoita hyödynnetään niin markkinoinnissa kuin myynnissäkin.

Varmasti tiedätkin, että suurin osa ostopäätöksistä tapahtuu suosittelun kautta. Muistatko kertaakaan, kun olet ostanut puhelimen saamatta siitä yhtään suositusta tutultasi, tai lukematta edes jotain arvostelua kyseisestä mallista?

Nämä kokemukset ovat aivan yhtä tärkeitä yritysten välisessä kaupassa. Itseasiassa sanoisin, että joissain tapauksissa ne ovat jopa tärkeämpiä. Yritykset tekevät konkreettisia päätöksiä. Eivät tunnepohjaisesti, vaan lukujen ja faktojen perusteella.

Mikä olisikaan parempi referenssi, kuin tarjota mallitapaus, jossa asiakas on saanut juuri tätä konkreettista hyötyä teidän tuotteestanne tai palvelusta.

Hyvin toteutettu asiakaskokemusvideo auttaa niin myynnissä, kuin brändin luomisessa ja markkinoinnissa. Videon voi sijoittaa verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan ja tietenkin osaksi myyntisalkkua.

Tukea ostopäätöksiin asiakaskokemusvideosta

Tiesitkö, että yli 77% ihmisistä tekee ostopäätöksen saatuaan suosituksen tuttavaltaan, tai luottamaltaan henkilöltä. Tämän lisäksi yli puolet ihmisistä lukee yleisiä arvosteluja, ennen ostopäätöksen tekemistä. Tarkalleen ottaen 56% ostajista. Joka toinen sinun potentiaalisista asiakkaista hakee siis tietoa tai tarvitsee muulla tavalla tukea ennen ostopäätöksen tekemistä.

Tässä todella tehokas työkalu on kokemusvideo toiselta saman alan yritykseltä. Toivon mukaan yritys on saanut juuri sitä hyötyä, jota potentiaalinen asiakkaasi hakee.

Jotkut tutkimukset menevät niinkin pitkälle, että yli 97% ihmisistä hakee tietoa verkosta ennen ostopäätöksen tekemistä. En kuitenkaan löytänyt tästä linkkiä suoraan tutkimukseen. Eli suhtaudu tähän lukuun vähän kevyemmin. Henkilökohtaisesti en epäile yhtään, että nykypäivänä käytännössä kaikki ihmiset hakevat jotain ulkopuolista vaikutusta ostopäätöstä tehtäessä.

Millainen on hyvä asiakaskokemusvideo?

Tärkein asia asiakaskokemusvideolla on sen aitous. Mitä aitoudella tarkoitetaan? Asiakaskokemusvideo tulisi kuvata siten, että asiakkaan mielipiteet eivät tunnu pakotetuilta, eivätkä valmiiksi kirjoitetuilta. Tässä avuksi ovat esimerkiksi kolmannen osapuolen yritykset, jotka toteuttavat videon puolestasi. Kun vastuun siirtää asiansa osaavalle yritykselle, samalla videoiden tekninenkin laatu (kuvanlaatu, äänenlaatu…) paranevat. Tämä kasvattaa luottamusta yritystä kohtaan.

Sopivuus eri aloille?

Asiakaskokemusvideot toimivat erityisesti aloilla, joilla on paljon kilpailua. Hyvällä videolla erotut kilpailijoista, keräät luottamusta ja saat hakukonenäkyvyyttä. Kokemusvideo on myös erinomainen työkalu jokaisen myyjän salkkuun. Kuvittele tilanne, jossa samalla asiakkaalla käy viisi rakennusalan yritystä, mutta vain yhdellä näistä on näytettävänä muutama hyvin toteutettu referenssivideo, jotka sopimuksia kirjoittaessa tai rahoitushakemuksen päätöstä odottaessa näytetään asiakkaalle. Teillä on silloin selkeä etulyöntiasema luottamuksessa.

Tämä myös vahvistaa ostopäätöstä, jonka asiakas on potentiaalisesti jo tehnyt. Jos asiakas taas epäröi kauppojen sulkemisesta voi video olla se asia, joka kääntää kaupan teidän hyväksenne.

En näe mitään syytä miksi rakennusyritykset tai esimerkiksi tilitoimistot eivät hyödyntäisi asiakaskokemusvideoita.

Asiakaskokemusvideon toteuttaminen

Suositusten saaminen voi olla hankalaa. Sen saamista vaikeuttaa esimerkiksi salassapitosopimukset, tai suurten yritysten linjaukset tällaisia videoita kohtaan. Usein asiakaskokemusvideon saamisen vaikeuteen on kuitenkin aivan toiset syyt. Nämä ovat uskallus pyytää asiakkaalta suositusta ja ajan puute.

Ensimmäiseen avuksi on, että lisäät videon teon osaksi myyntiprosessiasi. Esitä asiakkaallesi tarjous, jossa asiakas saa hinnan alennusta referenssiä vastaan. Vaikka he eivät heti tilaisuuteen tartukaan, niin aina kun olet ottanut videon teon esiin jo myyntivaiheen alussa, on sen esiin tuominen uudestaan projektin päätyttyä helpompaa.

Ajan puutteeseen on yksinkertainen ratkaisu. Kuten aiemmin kirjoitin, ulkoista asiakaskokemusvideon teko. Tällä tavalla säästät aikaa, mutta hyödynnät silti äärimmäisen tärkeän asiakaskokemuksen. Se on usein investoinnin arvoista.

Onko videoiden teko ollut mielessäsi? Käy katsomassa Palvelut -sivultamme tietoa erilaisista toteutuksista! 

Onko teillä onnistuneita asiakaskokemuksia, joita haluaisitte näyttää potentiaalisille asiakkaille? Pistä viestiä, niin katsotaan mikä ratkaisu voisi toimia teidän kohdalla parhaiten!

Jesse Hongisto
Videokuvaaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?