Video vai kirjoitus?

HUOM! Tämä blogikirjoitus ja -video on tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

Videot ovat yksi tehokkaimmista kommunikaatiotavoista yrityksille. Video antaa kasvot yritykselle ja tämä lisää luottamusta. Osalle video on helpompi keino sisäistää tietoa, kuin kirjoitus. Videot ovat nostaneet Suomessakin viime aikoina suosiota kasvaneen YouTuben käytön myötä.

Kameran edessä on usein hankala esiintyä. Olisi paljon helpompaa kirjoittaa ajatukset Word-dokumenttiin, muokkailla niitä muutamaan otteeseen ja julkaista tämä maailmalle. Lisäksi halukkaita kirjoittajia löytyy firmasta varmasti enemmän, kuin Oscar -tason näyttelijöitä, jotka suostuvat kameran eteen, vain nolatakseen itsensä niin pahasti, ettei kehtaa pikkujouluihin tulla, koska video soi toistolla kokoushuoneen valkokankaalla.

Miksi siis tehdä videoita yrityksille?

Videot ovat yksi tehokkaimmista kommunikointikanavista yrityksille, perinteisten teksti tai kuvamuotoisten julkaisujen tueksi. Huomatkaa, että sanoin tueksi. Yritysten tulee aina julkaista tietoa useilla eri tavoilla. Blogit, podcastit, somekuvat ja videot vain täydentävät toisiaan, eivät korvaa. Tämän vuoksi on tärkeätä tiedostaa markkinoinnin kokonaiskuva ja strategia.

Kasvot = luottamus

Video on hyvä tapa antaa yritykselle kasvot. Ihmiset nauttivat siitä, että he näkevät kuka heille antaa informaatiota. Antamalla yritykselle kasvot, luot luottamusta. Ihmiset harvoin ostavat yritykseltä, vaan henkilöiltä yrityksen takana. Marlborolla oli Marlboro Mies, ja politiikassakin äänestetään ehdokasta useammin, kuin puoluetta. Vaalien aikaan, ihmiset usein kysyvät ketä äänestit, eivät mitä puoluetta äänestit.

Tiedonhaku

Joillekin ihmisille videosta on helpompi sisäistää informaatiota, kuin tekstistä. Oletteko miettineet, miksi YouTube on täynnä tutoriaaleja? Tämä johtuu siitä, että useat ihmiset oppivat asioita visuaalisesti, näkemällä toimenpiteen. Kun haluan vaihtaa autooni polttimon itse, en todellakaan halua lukea IKEA tyylisiä kymmenen sivun paperiohjeita, vaan haluan nähdä step-by-step, kun joku toteuttaa toimenpiteen lyhyellä opastusvideolla. YouTube onkin Suomen ja maailman toiseksi suosituin hakukone.

Kiire ja laiskuus

Elämme yhteiskunnassa, jossa kaikilla on aina kiire. Videot sopivat tähän kulttuurin loistavasti. Video voi pyöriä taustalla työn ohessa, tai kännykässä lounastauolla. Podcast-ohjelmat ovat viimevuosina nostaneet suosiotaan. Podcastit ovat ääni- tai videomuotoisia keskusteluohjelmia, joissa keskustellaan perusteellisesti eri aihealueista. Tulemme tulevaisuudessa tekemään blogin myös podcasteista. Stay tuned.
Lopuksi, kaikki eivät jaksa lukea. Kirjoista tehdään elokuvia, ja sarjakuvat ovat suositumpia kuin koskaan, mutta niitä ei lueta. Marvel Cinematic Universe on tästä hyvä esimerkki.

Onko videoiden teko ollut mielessäsi? Käy katsomassa Palvelut -sivultamme tietoa erilaisista toteutuksista! 

Jesse Hongisto
Videokuvaaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?