Mikä pikkukuva on ja miksi se on tärkeä?

Pikkukuva (englanniksi, ja monille tutummin thumbnail) on pienennetty versio kuvasta tai videosta, jota käytetään esikatseluna tai edustamaan täysikokoista sisältöä. Sitä käytetään yleisesti eri yhteyksissä, kuten verkkosivustoilla, hakukoneissa, videoiden jakopalveluissa ja kuvagallerioissa. Pikkukuvat toimivat visuaalisina yhteenvetoina tai esikatseluna, jotka mahdollistavat käyttäjille nopean arvioinnin ja navigoinnin.

Pikkukuvat luodaan yleensä pienentämällä alkuperäisen kuvan tai videon mittoja ja tiedostokokoa. Niiden tarkoituksena on ladata nopeasti ja viedä vähemmän tilaa samalla tarjoten tunnistettavan esikatselun täysikokoisesta sisällöstä. Pikkukuvat voivat sisältää joko pienennetyn version alkuperäisestä kuvasta tai edustavan kuvaruudun videosta.

Verkkoselailussa pikkukuvat näkyvät usein visuaalisina linkkeinä verkkosivuille, artikkeleihin tai mediasisältöön. Niitä näytetään hakutuloksissa, verkkosivustojen ruudukoissa tai suosituksina liittyvien sisältöjen osioissa.

Miksi pikkukuvalla on merkitystä?

Videoiden osalta thumbnailit ovat usein tärkeitä huomion herättämisessä ja käyttäjien houkuttelemisessa napsauttamaan ja katsomaan koko videon.

Pikkukuvat hyödyttävät sekä sisällöntuottajia että käyttäjiä. Ne mahdollistavat tehokkaan esittelyn ja käyttäjille nopean arvioinnin ja valinnan kiinnostavasta sisällöstä, säästäen aikaa ja tarjoten visuaalisen esikatselun ennen sitoutumista katsomaan täysikokoista versiota.

Näin vaihdat pikkukuvan YouTubessa

  1. Avaa YouTube ja kirjaudu sisään
  2. Klikkaa “Omat videot” ja valitse video jonka pikkukuvan haluat vaihtaa
  3. Klikkaa Pikkukuva-osiossa “Lataa pikkukuva” ja valitse haluttu kuva
  4. YouTube tallentaa muutokset automaattisesti
Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?