Brändivideolla välität mielikuvia

Brändivideot ovat olennainen osa nykyaikaista markkinointia, ja ne tarjoavat yrityksille tehokkaan tavan välittää mielikuviaan yleisölle. Mutta mikä tekee brändivideosta tehokkaan? Miten se auttaa yrityksiä luomaan haluttuja mielikuvia? Ja milloin on oikea aika investoida brändivideon tuottamiseen?

Brändivideoita olemme tuottaneet mm. NCC, SSPL ja NMKY.

Mikä on brändivideo?

Brändivideo on audiovisuaalinen sisältö, jonka tarkoituksena on välittää yrityksen arvot, identiteetti ja tarina katsojille. Se on kuin lyhyt elokuva, joka kertoo tarinan yrityksestä, sen tuotteista tai palveluista, sekä siitä, miten ne vaikuttavat ihmisten elämään. Brändivideot voivat vaihdella pituudeltaan muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin, ja ne jaetaan yleensä sosiaalisessa mediassa, yrityksen verkkosivuilla tai markkinointimateriaaleissa.

Mielikuvan merkitys

Mielikuva yrityksestä on se kokonaisvaltainen kuva, jonka ihmiset muodostavat yrityksestä sen viestinnän, tuotteiden tai palveluiden ja muiden kokemusten perusteella. Hyvä mielikuva voi auttaa yritystä houkuttelemaan uusia asiakkaita, luomaan uskollisia asiakassuhteita ja erottumaan kilpailijoista. Toisaalta, jos mielikuva ei vastaa yrityksen todellista identiteettiä tai arvoja, se voi aiheuttaa luottamuksen menettämistä ja asiakkaiden menetystä.

Minkälaisia asioita brändivideossa tulisi näyttää?

On tärkeää, että brändivideo välittää yrityksen tarinan ja arvot selkeästi ja vaikuttavasti. Tässä muutamia asioita, jotka tulisi sisällyttää brändivideoon:

1. Yrityksen tarina

Kerro brändivideolla katsojille, miten yritys sai alkunsa, mitkä ovat sen arvot ja missio sekä miten se on kasvanut ja kehittynyt ajan mittaan.

2. Tuotteet ja palvelut

Näytä katsojille, miten yrityksen tuotteet tai palvelut ratkaisevat asiakkaiden ongelmia tai parantavat heidän elämäänsä.

3. Asiakaskokemukset

Anna asiakkaiden äänen kuulua näyttämällä todellisia asiakaskokemuksia ja suosituksia.

4. Brändin visuaalinen ilme

Käytä brändivideossa yrityksen tunnistettavia värejä, logoa ja grafiikkaa varmistaaksesi visuaalisen yhdenmukaisuuden.

5. Tunne ja tunnelma

Luo katsojille tunne siitä, millaista on olla osa yrityksen yhteisöä tai käyttää sen tuotteita.

Milloin yrityksen kannattaa tuottaa brändivideo?

Brändivideon tuottaminen voi olla hyödyllistä eri vaiheissa yrityksen elinkaarta. Tässä muutamia tilanteita, joissa brändivideon tuottaminen voi olla erityisen hyödyllistä:

Brändin lanseeraus

Uuden yrityksen tai tuotteen lanseerauksessa brändivideo voi auttaa luomaan ensivaikutelman ja herättämään kiinnostusta.

Brändin uudelleenbrändäys

Kun yritys tekee muutoksia brändi-identiteettiinsä, kuten uuden logon tai viestinnän, brändivideo voi auttaa selittämään näitä muutoksia ja sitouttamaan uuden yleisön.

Kampanjoiden tueksi

Erityisten markkinointikampanjoiden tueksi tuotettu brändivideo voi lisätä kampanjan näkyvyyttä ja tehokkuutta.

Asiakassuhteiden vahvistaminen

Brändivideoita voidaan käyttää myös olemassa olevien asiakkaiden sitouttamiseen ja heidän suhteidensa vahvistamiseen yritykseen.

Brändivideot ovat voimakas työkalu yritysten mielikuvien välittämisessä. Ne tarjoavat mahdollisuuden kertoa yrityksen tarinaa ja arvoja selkeästi ja vaikuttavasti, mikä auttaa luomaan haluttua mielikuvaa ja erottumaan kilpailijoista. On tärkeää, että brändivideo on laadukas, ammattimainen ja vastaa yrityksen identiteettiä ja arvoja. Investoimalla brändivideoon yritykset voivat vahvistaa brändiään ja luoda merkityksellisiä suhteita yleisöönsä.

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?