Kannattaako jälleenmyyjien tuottaa videoita?

Nykyään visuaalinen sisältö, erityisesti video, on keskeisessä roolissa markkinoinnissa ja brändin rakentamisessa. Jälleenmyyjille videoilla on monia merkittäviä etuja, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti liiketoiminnan kasvuun ja asiakassuhteiden vahvistamiseen.

Jälleenmyyjille, kuten SportServicelle ja Sicutecille olemme tuottaneet mm. mainosvideoita ja yritysvideoita.

Jälleenmyyjille on erityisen tärkeää viestiä siitä, miten he eroavat muista. Nykypäivänä tuotteita on helppo ja vaivaton tilata netistä, jopa ulkomailta. Kilpailukenttä ei siis ole enää oma kylä vaan koko maailma.

Jälleen myyjät pystyvät kuitenkin tarjoamaan itse tuotteen lisäksi palvelua – saman tasoiseen palveluun eivät verkkokaupat pysty. Tämä onkin asia josta jokaisen jälleenmyyjän tulisi videoilla viestiä!

Miksi jälleenmyyjän tulisi panostaa videoihin?

Mielikuva yrityksestä on se kokonaisvaltainen kuva, jonka ihmiset muodostavat yrityksestä sen viestinnän, tuotteiden tai palveluiden ja muiden kokemusten perusteella. Hyvä mielikuva voi auttaa yritystä houkuttelemaan uusia asiakkaita, luomaan uskollisia asiakassuhteita ja erottumaan kilpailijoista. Toisaalta, jos mielikuva ei vastaa yrityksen todellista identiteettiä tai arvoja, se voi aiheuttaa luottamuksen menettämistä ja asiakkaiden menetystä.

1. Erotu ja jätä muistijälki

Video on erittäin tehokas keino sitouttaa yleisöä ja tehdä vaikutus. Liikkuva kuva ja ääni yhdessä tarjoavat kokemuksen, joka voi jäädä paremmin mieleen kuin pelkkä teksti tai kuva. Tämä auttaa jälleenmyyjiä erottumaan kilpailijoistaan ja luomaan vahvempia asiakassuhteita.

2. Monipuoliset käyttömahdollisuudet

Videoita voi hyödyntää monin eri tavoin liiketoiminnassa. Ne soveltuvat mainoskampanjoihin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, sähköpostimarkkinoinnissa ja jopa asiakaskoulutuksessa. Jälleenmyyjät voivat luoda erilaisia videoita, kuten tuotearvosteluja, käyttöohjeita tai tarinavideoita, jotka puhuttelevat eri vaiheissa olevia asiakkaita.

3. Hakukonenäkyvyys

Videoilla on myös positiivinen vaikutus hakukoneoptimointiin (SEO). Google ja muut hakukoneet arvostavat visuaalista sisältöä, ja hyvin optimoidut videot voivat parantaa jälleenmyyjän verkkosivuston näkyvyyttä hakutuloksissa. Tämä lisää liikennettä sivustolle ja voi johtaa korkeampaan konversioon sekä vierailuihin itse myymälään.

4. Brändin rakentaminen

Videoilla on voima herättää tunteita ja luoda syvempiä yhteyksiä asiakkaisiin. Brändin rakentaminen on helpompaa, kun yritys pystyy välittämään arvonsa, tarinansa ja sitoutumisensa visuaalisen tarinankerronnan kautta. Tämä auttaa jälleenmyyjiä erottumaan kilpailijoistaan ja rakentamaan vahvempaa brändi-identiteettiä.

Videoilla on merkittävä rooli jälleenmyyjien markkinoinnissa ja asiakassuhteiden rakentamisessa. Tehokkaasti tuotetut mainosvideot eivät ainoastaan paranna brändin näkyvyyttä ja sitoutumista, vaan ne myös auttavat erottumaan kilpailijoista ja vaikuttavat myönteisesti hakukoneoptimointiin. Jälleenmyyjät, jotka sijoittavat videoihin ja kehittävät strategiansa niiden ympärille, voivat saavuttaa merkittäviä etuja markkinoilla.

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?