Missä yrityksen kannattaa käyttää videoita?

Videoiden käyttö on laajentunut merkittävästi viime vuosina, ja ne ovat tulleet olennaiseksi osaksi menestyvien yritysten markkinointi- ja myyntistrategioita. Videoiden avulla yritykset voivat kommunikoida tehokkaasti, herättää tunteita ja sitouttaa yleisöään monilla eri alustoilla ja tilaisuuksissa. Tässä artikkelissa käymme läpi, missä kaikissa käyttöpaikoissa yrityksen kannattaa hyödyntää videoita saavuttaakseen parhaan mahdollisen hyödyn.

Itseltään on myös hyvä kysyä: Missä videoita ei voi hyödyntää? Tämä lista on huomattavasti lyhyempi kuin lista paikoista, joissa videoita kuten yritysvideota, referenssivideota tai mainosvideota voi käyttää tehokkaasti.

Sosiaalisen median kanavat

1. Facebook

Facebook on yksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista, ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia videoiden hyödyntämiseen. Videot voivat olla yrityksestä kertovia yritysvideoita, tuotteista ja palveluista kertovia mainosvideoita, onnistuineista asiakaskokemuksista kertovia referenssivideoita tai live-lähetyksiä. Facebookin algoritmit suosivat videoita, joten niiden käyttö voi parantaa näkyvyyttä ja sitoutumista.

2. Instagram

Instagramissa videot voivat tavoittaa laajan yleisön ja sitouttaa seuraajia visuaalisesti houkuttelevalla sisällöllä. Instagram Stories ja IGTV tarjoavat loistavia mahdollisuuksia lyhyille videoille (kuten esimerkiksi spottivideoille) ja pidemmille sisällöille (kuten brändivideoille). Hashtagien ja mainosten avulla videot voivat tavoittaa uusia asiakkaita ja vahvistaa brändiä.

3. TikTok

TikTok on nopeasti kasvava alusta, joka keskittyy lyhyisiin, viihdyttäviin videoihin. Yritykset voivat käyttää TikTokia tavoittaakseen nuoremman yleisön, osallistua trendeihin ja luoda viraaleja sisältöjä. TikTokin algoritmi suosii aktiivisia käyttäjiä ja laadukasta sisältöä, mikä voi tuoda merkittävää näkyvyyttä.

4. LinkedIn

LinkedIn on ammattiverkosto, jossa videot voivat olla erityisen hyödyllisiä B2B-markkinoinnissa ja rekrytoinnissa. Yritysvideot, referenssivideot ja asiantuntijasisällöt voivat parantaa yrityksen profiilia ja houkutella uusia asiakkaita ja työnhakijoita.

Verkkosivut

Verkkosivut ovat yrityksen digitaalinen käyntikortti, ja videot voivat tehdä niistä huomattavasti houkuttelevammat ja informatiivisemmat.

1. Etusivu

Etusivulla oleva brändivideo tai bannerivideo voi tehdä vahvan ensivaikutelman. Video, joka esittelee yrityksen arvoja, palveluita ja saavutuksia, voi auttaa kävijöitä ymmärtämään yrityksen tarjontaa nopeasti ja näin lisätä nettisivuilta tulevien yhteydenottojen määrää sekä laatua.

2. Tuotesivut

Tuotesivuilla olevat tuotevideot ja palveluvideot voivat auttaa asiakkaita ymmärtämään tuotteiden ominaisuuksia ja hyötyjä paremmin. Videot voivat myös näyttää tuotteiden käyttötapoja ja antaa konkreettisia esimerkkejä niiden toimivuudesta.

3. Asiakaskokemukset ja referenssit

Referenssivideot, joissa tyytyväiset asiakkaat kertovat kokemuksistaan, voivat rakentaa luottamusta ja vakuuttaa potentiaalisia asiakkaita. Nämä videot voivat olla sijoitettuina erilliselle referenssisivulle tai tuotesivujen yhteyteen.

YouTube

YouTube on maailman suurin videonjakoalusta ja toiseksi suurin hakukone. Se tarjoaa valtavan potentiaalin yrityksille, jotka haluavat tavoittaa laajan yleisön.

1. Yrityksen YouTube-kanava

Yrityksen YouTube-kanava voi sisältää monenlaista sisältöä, kuten tuote-esittelyjä, opetusvideoita, asiakaskokemuksia ja webinaareja. Säännöllinen sisällön tuottaminen ja optimointi hakusanoilla voi auttaa parantamaan näkyvyyttä ja hakukonenäkyvyyttä.

2. YouTube-videoiden upottaminen

YouTube-videoiden upottaminen esimerkiksi nettisivuille on vaivaton tapa saada video näkyville YouTuben ulkopuolelle.

Sähköposti

Sähköpostimarkkinointi on edelleen yksi tehokkaimmista markkinointikanavista, ja videoiden lisääminen sähköposteihin voi parantaa kampanjoiden tehoa.

1. Uutiskirjeet

Uutiskirjeisiin upotetut videot voivat lisätä avaus- ja klikkausprosentteja. Videot voivat sisältää ajankohtaisia uutisia, tuote-esittelyjä tai asiakaskokemuksia, jotka pitävät vastaanottajat kiinnostuneina.

2. Tervetuloa-sähköpostit

Tervetuloa-sähköposti uusille asiakkaille tai tilaajille voi sisältää videotervehdyksen, joka esittelee yrityksen ja sen palvelut. Tämä voi auttaa rakentamaan hyvän suhteen asiakkaan kanssa alusta alkaen.

Tarjoukset ja myyntiesitykset

1. Tarjousvideot

Tarjousdokumentteihin liitetyt videot voivat tehdä tarjouksista vaikuttavampia. Videot voivat selittää tarjouksen yksityiskohdat, näyttää referenssiprojekteja tai sisältää henkilökohtaisia tervehdyksiä myyntitiimiltä.

2. Myyntiesitykset

Myyntiesityksissä videot voivat havainnollistaa tuoteominaisuuksia, asiakastarinoita tai menestystarinoita. Ne tekevät esityksistä elävämpiä ja mieleenpainuvampia.

Valotaulut ja yritystapahtumat

1. Valotaulut

Valotauluilla esitettävät videot voivat houkutella ohikulkijoita ja herättää kiinnostusta. Ne voivat sisältää mainoksia, tuote-esittelyjä tai yrityksen brändivideoita, jotka kiinnittävät huomion ja lisäävät näkyvyyttä.

2. Yritystapahtumat

Yritystapahtumissa videot voivat toimia esitysten tukena, kertoa yrityksen tarinaa tai esitellä uusia tuotteita. Ne voivat myös viihdyttää ja sitouttaa osallistujia, mikä parantaa tapahtuman kokonaiskokemusta.

Muita käyttöpaikkoja

1. Webinaarit ja online-seminaarit

Webinaarit ja online-seminaarit ovat erinomainen tapa jakaa asiantuntijatietoa ja sitouttaa yleisöä. Videot voivat toimia pääsisältönä tai lisämateriaalina, joka tekee esityksistä interaktiivisempia ja informatiivisempia.

2. Sisäiset koulutukset ja viestintä

Yrityksen sisäisessä viestinnässä ja koulutuksissa videot voivat parantaa tiedonvälitystä ja sitoutumista. Ne voivat sisältää koulutusmateriaalia, yrityksen uutisia tai tiimien esittelyjä.

3. Käyttöohjeet ja tukivideot

Käyttöohjeet ja tukivideot auttavat asiakkaita hyödyntämään tuotteita parhaalla mahdollisella tavalla. Ne voivat vähentää tukipalveluiden kuormitusta ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

4. Käyntikortit ja printtimedia

Käyntikortteihin ja printtimedioihin voit lisätä QR-koodin, joka johtaa haluamasi videosisällön pariin. Linkin takaa voi avautua esimerkiksi yritysvideo, mainosvideo tai referenssivideo.

Yhteenveto

Videot ovat monipuolinen työkalu, jota yrityksen kannattaa hyödyntää monilla eri alustoilla ja tilaisuuksissa. Sosiaalisen median kanavat, verkkosivut, YouTube, sähköpostit, tarjoukset, myyntiesitykset, valotaulut ja yritystapahtumat ovat vain muutamia esimerkkejä. Hyvin suunnitellut ja toteutetut videot voivat parantaa viestintää, sitouttaa yleisöä ja tuottaa konkreettisia tuloksia.

Valote tarjoaa laadukkaita videotuotantopalveluja, jotka auttavat yritystäsi hyödyntämään videoiden täyden potentiaalin. Ota yhteyttä ja aloitetaan yhdessä videostrategian suunnittelu!

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?