Rekryvideolla tehoa rekrytointiin

Rekrytointivideon ja työnantajan mielikuvavideon käyttö ovat moderni ja tehokas tapa houkutella oikeat osaajat yritykseesi. Videon avulla voit esitellä yrityksesi kulttuuria, arvoja ja työympäristöä tavalla, joka tekstimuodossa olisi haastavaa. Laadukkaalla rekrytointivideollaa erotut edukseen ja tuet rekrytointiprosessiasi.

Rekrytointivideoita olemme toteuttaneet yrityksille kuten Awake.ai, Worker, Painotalo Painola ja Jylhä Logistics.

Mikä on rekrytointivideo?

Rekrytointivideo on lyhyt video, joka esittelee yrityksesi ja avoimet työpaikat potentiaalisille työnhakijoille. Videossa voi olla mukana esimerkiksi työntekijöiden haastatteluja, toimiston esittelyä sekä yrityskulttuurin ja arvojen esittelyä. Tavoitteena on antaa hakijalle kattava kuva siitä, millaista yrityksessä on työskennellä.

Miksi rekrytointivideo on tärkeä yritykselle?

1. Houkuttele parhaat osaajat

Kilpailu parhaista osaajista on kovaa. Rekrytointivideo antaa yrityksellesi mahdollisuuden erottautua kilpailijoista ja houkutella juuri ne henkilöt, jotka sopivat parhaiten tiimiisi. Videolla voit välittää tunteita, jota tekstimuotoinen ilmoitus ei pysty välittämään.

2. Rakenna luottamusta

Videon avulla voit näyttää yrityksen ”kasvot” ja tuoda esiin sen ihmiset ja tarinat. Tämä rakentaa luottamusta ja inhimillisyyttä, joka on tärkeää työnhakijoille. Kun he näkevät aidon työympäristön ja kuulevat työntekijöiden kokemuksia, he voivat helpommin kuvitella itsensä osaksi tiimiä.

3. Säästä rahaa ja aikaa

Rekrytointivideo voi myös tehostaa rekrytointiprosessia. Hakijat, jotka näkevät videon ja tunnistavat itsensä sopiviksi kandidaateiksi, ovat todennäköisemmin motivoituneita ja soveltuvia. Vastaavasti hakijat, jotka eivät näe itseään teillä töissä, eivät hae kyseistä positiota. Tämä vähentää turhien hakemusten määrää ja nopeuttaa oikean henkilön löytämistä.

Rekrytointivideoita on erilaisia!

1. Yrityksen esittely

Videossa esitellään yrityksesi historiaa, missiota ja arvoja. Tämä antaa hakijoille selkeän kuvan siitä, minkälaisessa ympäristössä he tulisivat työskentelemään ja mitä yrityksesi edustaa.

Saman otsikon alle voidaan lukea myös työnantajan mielikuvavideot.

2. Toimiston esittely

Visuaalinen kierros toimistotiloissa antaa konkreettisen kuvan työympäristöstä. Tämä auttaa hakijoita näkemään itsensä osana tiimiä ja työskentelemässä kyseisissä tiloissa.

Monille on myös tärkeä nähdä minkälainen työpaikka oikeasti on ja minkälaisen työnteon se mahdollistaa – sillä saattaa olla suurikin merkitys päätöstä tehtäessä.

3. Uratarinat

Työntekijöiden omat kokemukset ja uratarinat ovat yksi tehokkaimmista tavoista välittää yrityksesi kulttuuria ja ilmapiiriä. Haastattelut tuovat inhimillisen ja luotettavan näkökulman, joka resonoi hakijoiden kanssa.

4. Positiokohtainen rekrymainos

Selkeä ja houkutteleva esittely (rekryvideo) avoimista tehtävistä ja niiden vaatimuksista auttaa hakijoita ymmärtämään, mitä heiltä odotetaan ja mitä he voivat odottaa roolilta.

Rekrytointivideo on arvokas työkalu nykyaikaisessa rekrytoinnissa. Se auttaa yritystäsi erottumaan kilpailijoista, houkuttelemaan oikeat osaajat ja säästämään aikaa rekrytointiprosessissa. Valoten kokemus ja ammattitaito varmistavat, että saat laadukkaan ja tehokkaan rekrytointivideon, joka tukee yrityksesi tavoitteita. Ota yhteyttä ja aloitetaan yhteistyö kohti onnistunutta rekrytointia!

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?