TikTok-videot yrityksille

Pidimme sitä hyvänä asiana tai emme – TikTok on noussut nopeasti yhdeksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista, ja sen merkitys yrityksille kasvaa jatkuvasti.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mikä TikTok on ja miksi se on tärkeä yrityksille, minkälaisia videoita yritysten kannattaa tuottaa TikTokiin sekä pohdimme, kannattaako videoiden tuotanto tehdä itse vai hyödyntää videotoimistoa.

Valote on tuottanut niin itselleen kuin asiakkailleenkin (mm. Pohjolan Rakennus) laadukkaita TikTok-videoita.

Mikä TikTok on?

TikTok on lyhytvideoiden jakamiseen keskittyvä sosiaalisen median alusta, joka saavutti suosiota erityisesti nuorten keskuudessa. TikTokissa käyttäjät voivat luoda ja jakaa 15 sekunnin – 3 minuutin pituisia videoita, jotka voivat sisältää musiikkia, tanssia, sketsejä, haasteita ja muuta viihdyttävää sisältöä.

Viime aikoina käyttäjäkuntaan ovat liittyneet myös aikuiset, aina yrityspäättäjiä myöden. Tämän seurauksena itse sisältöjen tyyli on muuttunut myös palvelemaan yhä useampaa kohderyhmää.

Tässä välissä on hyvä muistuttaa, että TikTok on ”vain” alusta muiden joukossa. Lyhytvidoita kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös muissa sosiaalisen median kanavissa kuten Instagramissa ja LinkedInissä.

TikTokin merkitys yrityksille

1. Laaja ja kasvava käyttäjäkunta

TikTokilla on yli miljardi käyttäjää maailmanlaajuisesti, ja se on erityisen suosittu nuorten aikuisten, sekä myöhemmin myös varttuneempien aikuisten keskuudessa.

Tämä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tavoittaa uusi yleisö, joka saattaa olla vähemmän aktiivinen muilla sosiaalisen median alustoilla.

2. Sisältöihin sitoudutaan

TikTokin algoritmi suosii luovaa ja mielenkiintoista sisältöä, mikä tarkoittaa, että hyvin tuotetut videot voivat saada paljon näkyvyyttä ja sitoutumista lyhyessä ajassa.

Kynnys jakaa sisältöjä tutuille on myös matala.

3. Brändin inhimillistäminen

TikTokin epävirallinen ja viihteellinen luonne tarjoaa yrityksille mahdollisuuden näyttää brändinsä inhimillisempi puoli.

Tämä voi auttaa rakentamaan läheisempää suhdetta asiakkaisiin ja luomaan positiivista brändimielikuvaa.

4. Kiinnostuneita löytyy

Alustan algoritmit ovat erittäin tehokkaat – tarkoittaen sitä, että videot löytävät alustalla oikean katsojakunnan huomattavasti paremmin kuin monilla muilla alustoilla.

Videon katsojat ovat siis lähtökohtaisesti jo kiinnostuneet käsittelemistäsi aiheista!

Minkälaisia videoita yritysten kannattaa tuottaa TikTokiin

1. Opetusvideot & vinkit

Tarjoa seuraajille hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, jotka liittyvät toimialaasi. Tämä voi olla esimerkiksi tuotteen käyttöohjeita tai alan asiantuntijavinkkejä.

2. Kurkkaus kulissien taakse

Näytä, mitä yrityksessäsi tapahtuu kulissien takana. Tämä voi olla esimerkiksi tuotantoprosesseja, työntekijöiden esittelyjä tai arkea toimistolla.

3. Viihdyttävät videot

TikTokissa menestyvät usein videot, jotka ovat humoristisia ja viihdyttäviä. Tämä voi olla haastavaa, mutta luovuus ja rohkeus kokeilla uusia asioita palkitaan usein.

4. Trendit

sallistuminen suosittuihin haasteisiin ja trendeihin voi auttaa videoita leviämään laajemmin. Tämä vaatii nopeaa reagointia, sillä trendit voivat muuttua nopeasti.

On kuitenkin tärkeä muistaa minkälainen yritys olette, eikä lähteä jokaikiseen trendiin heti mukaan.

Kannattaako yrityksen tuottaa videoita TikTokiin itse vai käyttää videotoimistoa?

TikTok-videoiden tuotannossa on omat haasteensa ja mahdollisuutensa. Tässä pohdintaa siitä, kannattaako tuotanto hoitaa itse vai käyttää videotoimistoa.

Itse tuotettujen videoiden edut

1. Aitous: Itse tuotetut videot voivat näyttää aidommalta ja läheisemmältä, mikä sopii TikTokin epäviralliseen tyyliin.

2. Kustannustehokkuus: Itse tuotettujen videoiden kustannukset voivat olla alhaisemmat, varsinkin jos yrityksellä on jo käytössään tarvittavat välineet ja osaaminen.

Videotoimiston hyödyntämisen edut

1. Laadukkaampi sisältö: Videotoimistot voivat tarjota laadukkaampia tuotantoja, jotka erottuvat edukseen ja antavat ammattimaisemman kuvan yrityksestä.

2. Ajan säästö: Videotuotanto vaatii aikaa ja resursseja, ja ulkoistamalla tuotannon yritys voi keskittyä ydintoimintoihinsa.

3. Asiantuntemus: Videotoimistot tuntevat parhaiten alan trendit ja parhaat käytännöt, mikä voi johtaa tehokkaampiin ja vaikuttavampiin sisältöihin.

TikTok tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen alustan tavoittaa ja sitouttaa laaja ja aktiivinen yleisö. Menestyminen TikTokissa vaatii luovuutta, aitoutta ja kykyä reagoida nopeasti muuttuviin trendeihin. Yritysten kannattaa harkita tarkkaan, tuotetaanko videot itse vai hyödynnetäänkö videotoimistoa, ja tehdä päätös sen perusteella, mikä parhaiten tukee liiketoiminnan tavoitteita ja resursseja.

Jos olet kiinnostunut TikTok-videoiden tuottamisesta yrityksellesi, Valote tarjoaa asiantuntevaa ja luovaa videotuotantopalvelua, joka auttaa sinua erottumaan TikTokissa ja tavoittamaan kohdeyleisösi tehokkaasti. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun yrityksellesi sopiva TikTok-strategia!

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?