Videotuotannot lomakohteelle

Videotuotanto lomakohteelle on olennainen osa nykyaikaista markkinointia. Visuaaliset tarinat ja elämykset houkuttelevat matkailijoita ja auttavat heitä tekemään päätöksiä.

Lomakohdevideoita olemme tuottaneet mm. Peurunka ja Lomallo.

Minkälaisia videoita lomakohteen kannattaa tuottaa ja miksi?

Tässä muutamia videotyyppejä, jotka ovat erityisen hyödyllisiä lomakohteille:

1. Esittelyvideot

Esittelyvideot tarjoavat yleiskatsauksen lomakohteen tarjonnasta. Ne voivat sisältää kuvamateriaalia majoitusvaihtoehdoista, ravintoloista, aktiviteeteista ja maisemista.

Esittelyvideot ovat loistava tapa luoda ensimmäinen vaikutelma ja herättää potentiaalisten vieraiden kiinnostus.

2. Sesonkivideot

Kuvat, joissa työntekijät ovat toiminnassa, kuten kokouksissa, työskentelemässä koneiden parissa tai asiakastapaamisissa. Nämä kuvat kertovat yrityksen arjesta ja toiminnasta.

3. Aktiviteetti- ja tapahtumavideot

Lomakohteet tarjoavat usein erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia, jotka voidaan nostaa esiin erillisissä videoissa. Esimerkiksi sukellusretket, patikointipolut, joogakurssit tai musiikkifestivaalit voidaan kuvata ja esitellä houkuttelevasti.

Nämä videot auttavat näyttämään lomakohteen monipuolisuutta ja vetovoimaisuutta.

Missä kanavissa lomakohteen kannattaa mainostaa?

Lomakohteen videotuotanto on hyödytöntä, ellei sitä jaeta oikeissa kanavissa. Seuraavassa on muutamia tehokkaimpia kanavia lomakohteen videomarkkinoinnille:

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median alustat kuten Facebook, Instagram ja TikTok ovat erinomaisia paikkoja jakaa lomakohteen videoita. Visuaaliset sisällöt saavat paljon näkyvyyttä ja jakoja näillä alustoilla. Instagramin tarinat ja Reels, sekä Facebookin videoalustat ovat erityisen tehokkaita.

YouTube

YouTube on yksi maailman suurimmista videonjakelualustoista ja se tarjoaa loistavan mahdollisuuden esitellä lomakohdetta laajalle yleisölle. YouTube-kanava, jossa julkaistaan säännöllisesti uusia videoita, voi houkutella paljon katselukertoja ja tilaajia.

Verkkosivut

Lomakohteen omat verkkosivut ovat tärkeä paikka videoiden jakamiselle. Esittelyvideot ja virtuaalikierrokset voivat olla keskeisiä elementtejä etusivulla. Lisäksi blogipostaukset, joissa jaetaan videoita, voivat parantaa hakukonenäkyvyyttä.

Sähköpostimarkkinointi

Videoiden sisällyttäminen uutiskirjeisiin ja muihin sähköpostikampanjoihin voi lisätä niiden tehokkuutta. Videot voivat herättää vastaanottajien huomion ja lisätä klikkausmääriä.

Matkailusivutot ja -portaalit

Yhteistyö suurten matkailusivustojen ja -portaaleiden kanssa voi olla hyödyllistä. Näillä sivustoilla on usein laaja yleisö, joka etsii aktiivisesti tietoa lomakohteista. Videot voivat toimia hyvin esimerkiksi TripAdvisorin ja Booking.comin kaltaisilla sivustoilla.

Mitkä on tärkeimmät huomioitavat asiat lomakohteen videotuotannoissa?

Videotuotanto lomakohteelle vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Tässä muutamia tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon:

Laadukas sisältö

Laadukas sisältö on kaiken a ja o. Hyvä kuvanlaatu, ammattimainen editointi ja selkeä ääni ovat välttämättömiä. Myös tarinankerronta on tärkeää – videon tulee olla kiinnostava ja koukuttava.

Kohdeyleisön tunteminen

On tärkeää tietää, kenelle videoita tuotetaan. Eri kohderyhmät arvostavat erilaisia asioita: perheet, nuoret parit, seikkailunhaluiset matkailijat ja seniorit saattavat kaikki etsiä erilaisia kokemuksia. Videoiden tulisi puhutella juuri sitä kohderyhmää, jota halutaan houkutella.

Tarinoiden voima

Hyvä video kertoo tarinan. Sen sijaan, että vain esiteltäisiin kohteen eri osa-alueita, kannattaa luoda tarina, joka herättää tunteita ja sitouttaa katsojan. Tämä voi olla tarina lomakohteen historiasta, paikallisista asukkaista tai erityisestä tapahtumasta.

Säännöllisyys

Säännöllisyys on avainasemassa videoiden tuottamisessa ja julkaisemisessa. Yksittäinen video ei riitä, vaan markkinoinnin tulee olla jatkuvaa. Tämä tarkoittaa uusien videoiden julkaisemista säännöllisesti ja aktiivista läsnäoloa eri kanavissa.

Videotuotanto lomakohteelle on tehokas tapa houkutella uusia vieraita ja sitouttaa nykyisiä asiakkaita. Oikeanlaisten videoiden tuottaminen, sopivien kanavien valinta ja tärkeimpien huomioitavien asioiden ymmärtäminen ovat avainasemassa onnistuneessa videomarkkinoinnissa. Laadukkaat, kohdeyleisölle suunnatut ja hakukoneoptimoidut videot voivat tehdä ihmeitä lomakohteen näkyvyyden ja vetovoiman lisäämiseksi. Ammattilaisten apu, kuten Valote tarjoaa, voi viedä videotuotannon seuraavalle tasolle ja varmistaa, että lomakohteen markkinointi on tehokasta ja menestyksekästä.

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?