Laadukkaat videot urheiluseuroille

Tehokas tapa kasvattaa näkyvyyttä ja yhteisöllisyyttä

Urheiluseurat ympäri maailman ovat huomanneet, että videotuotannot ovat yksi tehokkaimmista tavoista kasvattaa näkyvyyttä ja sitouttaa fanikuntaa. Videot tarjoavat mahdollisuuden välittää tunteita, kertoa tarinoita ja näyttää urheilun parhaat hetket tavalla, joka houkuttelee niin nykyisiä kuin potentiaalisia uusia faneja. Tässä artikkelissa käsittelemme, miksi urheiluseurat hyötyvät videotuotannoista ja miten ne voivat toteuttaa niitä menestyksekkäästi.

Videoita olemme tuottaneet mm. FC TPS:lle ja Vilpas Vikingsille.

Miksi videot ovat tärkeitä urheiluseuroille?

1. Tunteiden välittäminen

Urheilu on täynnä tunteita – voiton riemua, tappion tuskaa, joukkuehenkeä ja henkilökohtaisia saavutuksia.

Videot pystyvät välittämään nämä tunteet tehokkaammin kuin mikään muu media. Hyvin tuotettu video voi saada katsojan tuntemaan olevansa osa joukkuetta, jakamassa hetket kentällä ja sen ulkopuolella.

2. Fanin sitouttaminen

Sosiaalinen media on muuttanut tapaa, jolla fanit ovat vuorovaikutuksessa suosikkiurheiluseurojensa kanssa.

Lyhyet videopätkät, ottelukoosteet, kulissien takaiset materiaalit ja pelaajahaastattelut ovat erinomaisia keinoja sitouttaa fanit ja pitää heidät mukana seuran toiminnassa.

3. Brändin vahvistaminen

Videot ovat myös oivallinen tapa vahvistaa seuran brändiä. Visuaalinen ilme, seuran värit, logot ja sloganit tulevat eloon videoiden kautta.

Hyvin brändätty sisältö lisää seuran tunnettuutta ja houkuttelee uusia faneja.

Videotuotannon tyypit urheiluseuroille

1. Ottelukoosteet ja parhaat palat

Yksi suosituimmista videoformaatteista on ottelukoosteet, jotka sisältävät pelien huippuhetket.

Näitä videoita jaetaan laajasti sosiaalisessa mediassa, ja ne tarjoavat faneille mahdollisuuden nähdä ratkaisevat hetket uudelleen.

2. Kulissien takana

Kulissien takaiset videot ovat erityisen suosittuja, sillä ne antavat faneille mahdollisuuden nähdä, mitä tapahtuu harjoituksissa, pukuhuoneessa ja matkustuksen aikana.

Tämä lisää fanien tunnesidettä joukkueeseen.

3. Haastattelut ja henkilökuvat

Pelaajahaastattelut ja henkilökuvat antavat kasvot joukkueelle. Kun fanit oppivat tuntemaan pelaajat henkilökohtaisella tasolla, he sitoutuvat syvemmin seuraan.

Tässä voidaan hyödyntää tehokkaasti esimerkiksi lyhytvideoita.

4. Mainosvideot ja kampanjat

Videot ovat tehokas tapa markkinoida kausikortteja, fanituotteita ja muita seuran palveluita. Hyvin suunnitellut mainosvideot voivat merkittävästi kasvattaa myyntiä.

Videotuotannon käytännön vinkit

1. Laadukas tuotanto

Vaikka kännykkäkamerat ovat nykyään varsin kehittyneitä, ammattimainen tuotanto erottuu edukseen. Hyvä valaistus, äänitys ja editointi tekevät videosta katselukokemuksen, joka erottuu joukosta.

2. Tarina keskiössä

Jokaisella videolla tulisi olla selkeä tarina tai teema. Mieti etukäteen, mitä haluat videolla viestiä ja rakenna sisältö sen ympärille.

3. Tunne yleisösi

Mieti, millaista sisältöä fanit haluavat nähdä ja keskity tuottamaan heille arvoa. Erilaiset kohderyhmät voivat arvostaa erilaista sisältöä.

4. Hyödynnä somea

Julkaise videot eri sosiaalisen median alustoilla ja optimoi ne kullekin alustalle sopivaksi. Lyhyet pätkät toimivat hyvin Instagramissa ja TikTokissa, kun taas pidemmät videot sopivat paremmin YouTubeen ja Facebookiin.

Videotuotannot tarjoavat urheiluseuroille ja urheilijoille valtavasti mahdollisuuksia kasvattaa näkyvyyttä, sitouttaa fanikuntaa ja vahvistaa brändiä. Hyvin suunnitellut ja tuotetut videot voivat tehdä ihmeitä seuran imagolle ja houkutella uusia faneja mukaan. Investointi laadukkaaseen videotuotantoon on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Vili Santala
Toimitusjohtaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?