Videotuotannoilla tehokkaampaa viestintää

Neste Oyj kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Yritys on maailman johtava uusiutuvan dieselin valmistaja, joka auttaa asiakkaitaan pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Tavoitteena on tehdä enemmän vähemmällä.

Tuotetut palvelut

  • Koulutusvideoita
  • Videoita sisäiseen viestintään
  • Videoita sosiaalisen median kanavoihin
  • Mainosmateriaalia huoltoasemille (videoita ja kuvia)
Kuvaukset voivat kestää muutamasta tunnista aina useisiin viikkoihin

Koulutusvideoilla parannettiin asiakaskokemusta ja tehostettiin myyntiä

Nesteellä haluttiin panostaa tehokkaaseen tapaan viestiä asemien henkilökunnalle tärkeistä asioista, jotta nämä voivat parantaa myyntiä ja asiakaskokemusta. Työkaluksi tähän valittiin tehokkaaksi todetut muutaman minuutin pituiset koulutusvideot, joita hyödynnetään yrityksen sisäisessä koulutuksessa ja viestinnässä. Yhteistyökumppaniksi projektiin valikoitui Valoten ketteryyden ja kustannustehokkuuden vuoksi. Mahdollisuus toteuttaa videot nopealla aikataululla ja Nesteelle sopivana ajankohtana oli myös tärkeä tekijä kumppanin valinnassa.

Koulutusvideoita tuotettiin yhteensä viisi kappaletta, ja niitä hyödynnetään asemahenkilökunnan koulutuksessa ja toimivimpien käytäntöjen viestimisessä. Valotevoli mukana myös koulutusvideoiden käsikirjoitusvaiheessa ja suunnittelussa.

”Yhteistyö Valoten kanssa sujui erittäin hyvin, kaikki oli helppoa ja ketterää. Kuvaustilanteet olivat rentoja ja mukavia. Toiveitamme kuunneltiin niin kuvauksissa kuin editoinnissakin hyvin.”

Nella Vuoksio – Marketing & Services

Kuvauksia toteutettiin myös Nesteen pääkonttorilla Keilaniemessä. Niihin käytettiin yhteensä 1,5pv kahdessa eri sijainnissa. Näistä sovittiin ennen projektin alkua kiinteä korvaus, johon oli huomioitu kuvaus, editointi, lisenssit, matkakulut ja majoitus. Näin kaikilla oli selkeä kokonaiskuva toteutuksesta ja yllätyksiä ei päässyt syntymään kummallekaan osapuolelle. Neste suosittelee muidenkin yritysten hyödyntävän videoita viestimisessä ja koulutuksissa.

”Koulutusvideoita kannattaa tehdä. Videoilla saadaan konkreettisemmin viesti perille. Mielelläni suosittelen Valotetta yhteistyökumppaniksi muillekin.”

Nella Vuoksio – Marketing & Services

Miksi videoihin kannattaa panostaa?

Videotuotantoihin panostaminen on yleistynyt viime vuosien aikana, eikä turhaan. Kun kuva kertoo tuhat sanaa, niin videolla saadaankin jo kerrottua tarinoita ja tuotua selkeästi esiin vaikeasti selitettäviä asioita.

”Videot ovat paras tapa kertoa tarinaa, joten tästä syystä olemme panostaneet videotuotantoihin. Lisäksi monen monimutkaisen asian saa kerrottua videon kautta huomattavasti helpommin. Sopii näin ollen myös hyvin sisäiseen viestintään.”

Tytti Stranding – Markkinointipäälliikkö

On erittäin hankala antaa yhtä hintaa mikä vastaisi kysymykseen ”Paljonko yritysvideot maksavat?”. Tästä johtuen olemme avanneet videotuotantojen hintoja seuraavissa artikkeleissa:

Pitkä yhteistyö lisää luottamusta

Kun yksittäisen projektin sijaan tehdään jatkuvaa yhteistyötä myös tekeminen helpottuu ja tehostuu. Näin säästetään aikaa, resursseja ja rahaa.

Yhteistyön syventyessä myös toimintatavat selkeytyvät ja luottamus paranee. Tämän seurauksena projektit saadaan nopeammin valmiiksi, kun joka välissä ei tarvitse kysellä minkä tyylistä videota halutaan. Nämä aikaa vievät keskustelut on käyty jo aikaisempien projektien aikana.

”Tärkein syy, miksi yhteistyö on ollut jatkuvaa, on se, että voin aina luottaa siihen, että asiat sujuvat. Yleensä vielä paremmin kuin olen odottanut. Lisäksi Valoten kundit ovat aina tavoitettavissa ja työn jälki erinomaista! Tekeminen on myös erittäin kustannustehokasta.”

Tytti Stranding – Markkinointipäälliikkö

Osa projekteista on toteutettu nopealla aikataululla ja osaan on käytetty pitkiäkin aikoja. Yksi Valoten päätavoitteista onkin olla luotettava kumppani. Oli sitten kuinka kiire tahansa, niin hommat hoidetaan vaikka yötöinä. Nopeimmillaan olemmekin saaneet jo kuvauspäivän iltana lähetettyä ensimmäisen raakaversion asiakkaalle tarkastettavaksi.

”Suosittelen erittäin lämpimästi Valotea kaikille yrityksille!”

Tytti Stranding – Markkinointipäälliikkö

Onko teillä yrityksessä videotuotannon tarpeita? Ota yhteyttä vaikka alla olevalla yhteydenottolomakkeella niin mietitään yhdessä minkälainen toteutus olisi teille paras vaihtoehto!

Ota yhteyttä, siitä se alkaa